Galskapens brødre

Tegner Terry Denton og forfatter Andy Griffiths hadde aldri sett for seg at tullballet deres ville føre til internasjonal suksess. 

– Han har en kran av galskap, og alt strømmer ut av den.

Slik beskrev Andy Griffiths makkeren
Terry Denton i et intervju med australske ABC News i høst. Skaperne av den bestselgende bokserien «Gutta i trehuset» har samarbeidet
i over 20 år, og er enige om at de er en drømme-match. Men at bøkene skulle bli utgitt i over
30 land og at de skulle vinne over 70 priser for dem, hadde australierne ikke sett for seg.

– Det overgikk våre villeste drømmer, uttalte Terry Denton i samme intervju.

Radarparet gav i juli ut nok en bok om det 104 etasjer høye trehuset som barn (og voksne) over hele verden har lagt sin elsk på. Skaperne opplever at dagens barn er langt mer beskyttet enn de selv var da de vokste opp med større grad av frihet og anarki. Derfor har de skapt universet der alt ender i worst case scenario, der barna kan få dyppe tærne i ukjente farvann. Andy og Terry mener nemlig at bøker er det siste fristedet for barn der de kan oppleve eventyr, fantasi, forestille seg skumle og elleville ting. Alt dette får du i bestillingsverket «Gutta i juletrehuset», som barna får oppleve aller først som teater i Kilden Teater og Konserthus. Og det skulle ikke forundre oss om det er mange som har lyst til å se historien realiseres i bokform etter å ha sett forestillingen.

 

Tekst Ingrid Anthonsen

Foto Pressefoto