Giordano Bellincampis grand finale

– Kristiansand Symfoniorkester er et helt unikt orkester jeg er stolt over å være kunstnerisk leder for, uttrykker Giordano Bellincampi. Han avslutter sin femte og siste sesong som sjefdirigent i Kristiansand med et verk fra sin fødeby Roma.

Giordano Bellincampi, oppvokst i Roma og utdannet i København, har hatt sitt hovedvirke i danske symfoniorkestre så vel som i ensembler verden over, blant annet i Auckland og Duisburg.

– Kristiansand Symfoniorkester har allerede nådd et høyt profesjonelt nivå. Orkesteret er i ferd med å finne karakter og form – i tråd med et ungt menneske i 20-årene – på en dannelsesreise, og med sterke ambisjoner om å bli enda bedre. Arbeidsmoralen i den internasjonale og dynamiske staben er nok med på å gjøre det til et helt unikt orkester, sier Bellincampi.

«DET BLIR EN EVENTYRLIG SESONG, OG DET KOMMER TIL Å BLI VEMODIG Å FORLATE SÅ MANGE FANTASTISKE MUSIKERE» Giordano Bellincampi

Det er tett mellom høydepunktene den kommende sesongen. Dirigenten trekker selv fram favoritter som Beethovens 5. symfoni («Skjebnesymfonien») og cellist Truls Mørk som solist i Dvořáks «Konsert for cello og orkester» i Sesongåpningskonserten 31. august, samt en hel kveld viet til Wiens store komponister: Haydn, Mahler, Berg og Brahms, 1. februar med sopran Lisa Larsson som solist.

– Det blir en eventyrlig sesong, og det kommer til å bli vemodig å forlate så mange fantastiske musikere. Kristiansand er en god by å bo i for en symfoniker, sier sjefdirigenten. Hans finalekonsert 31. mai neste år inneholder et verk som særlig ligger italienerens hjerte nær.

– Vi får høre Rachmaninovs pianokonsert nr. 2 og Strauss’ suite fra Rosenkavaleren, og til slutt: Det storslåtte verket «Roms pinjer» av Ottorini Respighi. Da jeg selv er født i Roma, blir dette en helt spesiell kveld, sier Bellincampi.

TEKST AMUND HESTSVEEN
FOTO KJARTAN BJELLAND