Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter

Bilde av Knut Nærum portrett

Det er noe tilfredsstillende ved at ting kommer tilbake til start og tegner en hel sirkel. Som når de fryktløse vampyrjegerne vender tilbake til Transylvania, der historien begynte, og omsider får gjort ende på Draculas skrekkvelde.

Eller, i dette tilfellet, som når Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter kommer tilbake til Sørlandet, 14 år etter urpremieren i Grimstad. I mellomtiden har stykket vært satt opp på Den Nationale Scene i Bergen i 2017, i en kraftig oppdatert versjon, siden en del referanser og grep ikke lenger passet like godt. Som Jon Fosse, Michael Jackson og Wenche Foss. Av høyst forskjellige grunner.

Nå er manus knadd om enda en gang. For eksempel virket det allerede litt ut å spille en scene fra De unges forbund à la Skam. Forøvrig har forfatteren bestrebet seg på å legge inn referanser til Nordic Noir og #metoo, såvel som vink til sørlandske fenomen som Fjæreheia, Kaptein Sabeltann og kunstsiloen. Så kan man lure på hva Ibsen selv ville ha endret, dersom han hadde fått sjansen. Antakelig droppet det med Bøygen i Peer Gynt, for det er det ingen som skjønner.

Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter

04. oktober 2019 – 29. desember 2019

  • Av: Knut Nærum
  • Regi og visuelt konsept: Audny Chris Holsen
  • Med: Lars Emil Nielsen, Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen og Steffen Mulder

Les mer om forestillingen og kjøp billett!

 

Tekst: Knut Nærum