Kringsjå (Kristiansand)

Foto: Elever ved 5.trinn på Kringsjå skole i Kristiansand

Gladmelding fra Kristiansand Symfoniorkester:

Her er vinnerne av Ung Komposisjon

Jubelen stod i taket da elevene som skal få sine egne komposisjoner fremført sammen med Kristiansand Symfoniorkester fikk beskjed om at deres bidrag hadde kommet gjennom nåløyet. 23. mai er det klart for Ung Klassisk + Ung Komposisjon i Kilden teater og konserthus.

– Det var skikkelig gøy å vinne! Jeg trodde først at det var en vikar som kom innom klassen, så jeg ble først veldig forvirret. Men så skjønte jeg at det faktisk var helt sant at vår klasse hadde vunnet og da ble jeg veldig glad, sier en av vinnerelevene Adele Venås (11) ved Kringsjå skole i Kristiansand.

Adele og resten av elevene i 5. trinn fikk denne uka beskjeden om at klassen hennes hadde vunnet Skapia sin Ung Komposisjon-konkurranse som elever på skoler fra hele Agder og Telemark har deltatt i. Det betyr at elevene selv skal fremføre sin komposisjon sammen med Kristiansand Symfoniorkester under konserten i Kilden 23. mai.

Også lærer Janne Epland var høyt oppe etter avsløringen. Hun tror elevene går en uforglemmelig opplevelse i vente.


– Jeg tror det har en veldig stor verdi i at elevene både får muligheten til å treffe de flinke musikerne i symfoniorkesteret og ikke minst spille sin egen komposisjon sammen med dem. Jeg tror det vil bli en uforglemmelig, musikalsk opplevelse for oss alle sammen. Vi gleder oss til konsert, sier hun.

Det andre vinnerbidraget i Ung Komposisjon-konkurransen er 8. trinn på Hisøy skole i Arendal. – Jeg som lærer synes at opplegget har vært helt topp. Det har vært et ferdig, grundig undervisningsopplegg som har gitt oss muligheten til å prioritere skapende musikk med elevene, noe jeg ser stor verdi i, sier Oline Meland, musikklærer ved Hisøy Skole.

– Jeg tror det å jobbe i prosess skaper mye læring, og samspill er for meg noe av det viktigste innen musikkfaget. Gjennom dette opplegget fikk vi muligheten til å både jobbe med melodi, men også tekstproduksjon. Det at det hele skulle leveres inn til profesjonelle virket motiverende for elevene, og vi har også hatt fine stunder med fremføringer i ettertid, fortsetter Meland.

Hisøy skole (Arendal)

Foto: Representanter fra 8. trinn ved Hisøy skole

– Jeg har litt blandede følelser rundt det å vinne, fordi jeg er egentlig ikke typen som liker å stå på en scene, sier Ole (13) mens Carl Oscar (13) synes det var mange andre gode bidrag:
– Jeg synes det er gøy at vi har vunnet Skapia. Det var mange andre bra sanger i klassen, og jeg synes det var unikt og kult at vår gruppe vant

I tillegg til elevbidragene, vil publikum også få oppleve to unge solister, valgt ut gjennom prosjektet Ung klassisk. Solistene er Yeva-Yevheniia Brazul-Brushkovska (piano) og Zongting Li (fagott). Konserten 23. mai dirigeres av Torodd Wigum.

Stiftelsen Skapia inviterer skolebarn og ungdom over hele landet til å utforske sin musikalske kreativitet gjennom Ung Komposisjon. Kilden teater og konserthus er deres samarbeidspartner i regionen Agder og Telemark. Ung klassisk er et samarbeidsprosjekt mellom Agder musikkråd, Arendal kommune, Norsk kulturskoleråd Agder, Universitetet i Agder, Risør kammermusikkfestival og Kristiansand Symfoniorkester.