Klar for sin tredje Palmesus Classics

Vokalist som synger

– Første året, i 2020, var jeg nok ikke helt forberedt på hvor overveldende det kom til å bli. Jeg husker godt under Titanium, som var avslutningsnummeret, det voldsomme trøkket fra orkester og band, lyset, pyro, og en vanvittig stemning blant publikum, smiler hun.

– Etter jeg gikk av scenen, kom tomheten, og jeg klarte ikke å slutte å gråte, sier Raylee, som til helga deltar på sin tredje av totalt tre Palmesus Classics i Kilden teater og konserthus.

Barnestjerne og Fjæreheia

Artisten, som opprinnelig er fra Tromøy i Arendal, har til tross for sin unge alder på 25 år allerede hatt en variert og innholdsrik karriere i nasjonal sammenheng. Hun var barnestjerne under artistnavnet Lotta, og som elleve-åring spilte hun sin første hovedrolle i en oppsetning av Annie i Oslo, og hun har i voksen alder både deltatt i Stjernekamp på NRK, Skal vi danse på TV2, gameshowet Fangene på fortet og flere ganger i Melodi Grand Prix.

Kilden teater og konserthus er heller ikke et nytt bekjentskap for Raylee. I 2015 spilte hun rollen som Maria Magdalena i Fjæreheia, og året ette rollen som Anna i Skyfri Himmel. Å bli invitert til Kilden og Palmesus Classics for tredje året på rad, ser hun på som en stor ære.

– Det mest fantastiske som artist

– De to første årene er det største og mest overveldende jeg har vært med på som artist. Jeg føler meg virkelig privilegert som får lov til å gjøre dette en gang til. Det var så fint å møte orkestermusikerne igjen i dag, sier hun, to dager før det braker løs i Konsertsalen, og fortsetter:

– Denne tredje gangen er jeg nok mentalt enda bedre forberedt på hvor heftig det kan bli, både med lyden, lyset, pyroeffektene og energien på scenen og i salen. Så planen er å nyte opplevelsen maks.

Palmesus Classics arrangeres av Kilden teater og konserthus i samarbeid med Palmesus og Kunstsilo. Foruten Raylee, står artistene Ylva, Jesper Jenset og Ruben på scenen fredag 14. og lørdag 15. oktober 2022.

Fotos: Lars Gunnar Liestøl