Kunstverket laget i anledning Like til Betlehem doneres til godt formål
Kvinne maler maleri i anledning forestillingen like til Betlehem
Hilde i atelieret sitt

Like utenfor Randesund i Kristiansand bor Hilde Tønnessen og mannen Arnfinn. 

De fem barna har for lengst flyttet ut. I andre etasje har det gamle soverommet til ett av barna blitt omformet til et lite atelier hvor Hilde pleier interessen for tegning og maling.

Her har Hilde laget kunstverket som pryder både programmet, nettsiden og foajeen i Kilden i anledning forestillingen «… like til Betlehem», nå har hun valgt å donere kunstverket til en auksjon hvor inntektene skal gå til ressurssenteret Unik.

Først og fremst, hvem er egentlig Hilde?

– Jeg er 54år, fembarnsmor som bor i Randesund, bestemor til tre viltre gutter og jobber på bademiljø. Her har jeg vært siden minstemann gikk i barnehage, over 20år.

Forestillingen «… like til bethelem» har oppnådd en enorm popularitet i regionen. I 35år har forestillingen gledet store og små siden stykket så dagens lys på Lovisenlund skole i 1985. Med nesten 12 000 solgte billetter har forestillingen allerede slått alle tidligere salgsrekorder, hva er ditt forhold til «…like til Betlehem»?

– Jeg har egentlig ikke noe forhold til forestillingen, jeg skal på premiere denne uken og se stykket for aller første gang, sier Hilde.

 Du har laget et kunstverk basert på et stykke som mange har et nært forhold til, hva er egentlig inspirasjonen til bildet?

– Datteren min Maria jobber i Kilden. Hun fortalte meg om stykket og gjennom henne har jeg prøvd å treffe med min tolkning. I følge Maria som har sett prøver og kulisser har jeg truffet ganske bra.

Hilde Tønnessen i sofa hjemme
Hilde hjemme i Randesund

Hvorfor ønsket du å donere inntektene fra auksjonen til akkurat ressurssenteret Unik?

– På Bademiljø i Sørlandsparken har vi i mange år hatt et juletre som har samlet inn gaver til Blå Kors. Når jeg hørte Kilden hadde det samme for Unik var det fint å kunne bidra med bildet, smiler Hilde.

Nå står jula for døren, hva er familien Tønnessen sine juletradisjoner?

– De klassiske gamle tradisjonene står høyt i kurs. Kirkebesøk, kor, julemat og julebakst.

Det store spørsmålet er da: Er du team pinnekjøtt eller team ribbe?

Her sier vi ja takk, begge deler.

– Syv sorter også?

Nei, det har jeg sluttet med. Det er ikke bra for mannen min, ler Hilde.

Hvordan gi bud på kunstverket:

Send en epost til auksjon@kilden.com, skriv budet i emnefeltet og hvem som avgir budet. Budrunden går frem til 22. desember kl. 12.00.

Oppdatert 25. november. Ledende bud: 5000kr

I tillegg til at kunstverket blir auksjonert bort til inntekt for Ressurssenteret Unik har Stiftelsen Like til Betlehem donert noteboken tilhørende forestillingen. Boken kan kjøpes med Vipps i Kilden, rett ved siden av billetten. Alle inntekter fra salget går uavkortet til Ressurssenteret Unik og deres arbeid i Kristiansand.

Teknikk: Akryl på lerret. Størrelse: 100 x 150cm.