Med symfoni- orkesteret i lomma

Kilden har gjort mange lyd- og billedopptak av konsertene med Kristiansand Symfoniorkester. Du skal få oppleve førsteklasses symfonimusikk hvor og når du selv ønsker. Derfor lanserer vi den nye appen KSOPlay.

Kilden sitter på et betydelig antall opptak fra de seneste års konserter med Kristiansand Symfoniorkester. Opptak av et orkester av høy kvalitet som fremfører flott og viktig musikk. Noen av opptakene har endt som plateutgivelser, noen som egne programmer i NRK TV og NRK Radio. Mange av opptakene fortjener et bredere publikum. Vi merker økende interesse for orkesteret også utenfor vår egen landsdel. Da Kilden for et par år siden sendte festkonserten 17. mai ut i verden, gjennom appen til symfoniorkesteret i Gøteborg – ja, da fikk vi hyggelige tilbakemeldinger fra mange land. I høst har Kilden mottatt flere henvendelser fra musikkinteresserte i utlandet som lurer på om det finnes noen måte å få oppleve KSO sammen med vår nye sjefdirigent Nathalie Stutzmann. Vårt svar er at snart KAN de det; på KSOPlay. KSOPlay er en app for AppleTV, iPhone/iPad og Android, hvor man kan få tilgang til en rekke av orkesterets flotte konserter. Den er laget for å kunne være så enkel at alle, uansett alder, lett skal kunne finne frem blant sine favorittverk. Og hele tiden spiller vi inn nye. Bare i høst produseres konsertopptak av fem store symfoniske konserter, fanget med opp til ti kameraer.

Mediekonsulent David Holme og produsent Reidar Mosland har vært med på mange gode opptak som nå blir tilgjengelige i appen KSOPlay.

Kilden til folket

Siden 2012 har Kilden sendt konserter til omsorgssentre i Kristiansands-regionen. Så langt er 14 slike kommunale institusjoner tilknyttet Kilden, som gir dem direktekonserter og opptak av både symfonimusikk og innslag fra SeniorKilden. Det at vi allerede har seks års erfaring både med lyd- og billedproduksjon gjør at vi kan garantere høy kvalitet på innholdet i KSOPlay. Kilden har investert betydelige beløp i lyd- og bildeproduksjonsutstyr, og møter selv strenge kvalitetskrav fra tradisjonelle kringkastingsselskaper. Vi jobber hele tiden med å holde produksjonsutstyr og teknisk kompetanse oppdatert. Et mål er at KSO skal bli det første orkesteret i Europa som tilbyr konserter til sitt publikum i 4K, den nye kvalitetsstandarden innen fjernsyn.

Å tilgjengeliggjøre konserter for et bredere publikum krever en betydelig investering for Kilden, men applikasjonen vil være gratis for folk å laste ned. Der vil du finne et utvalg av konserter. Ønsker du tilgang til enda flere, kan du oppgradere til premiumversjonen. Her vil du også finne minidokumentarer, intervjuer med dirigenter og solister, og mye mer. Satsingen er også verdifull for våre samarbeidspartnere. Blant annet får alle ansatte i Kildens nye hovedsamarbeidspartner Agder Energi nå fri tilgang til premiumversjonen.

Internasjonalt samarbeid

Kilden har bygd opp sin egen produksjons-avdeling med en godt utstyrt billedkontroll. En produsent, en script og to kameraoperatører holder kontroll med opptil ti kameraer i salen.

Når vi snart lanserer appen, er det i nært samarbeid med Göteborgs Symfoniorkester, både på teknologi og metode. Med i sam-arbeidet er også Bergen Filharmoniske Orkester og London Symphony Orchestra. Et slikt bredt samarbeid er også viktig for å opprettholde en høy produksjonsmessig standard. Kilden og KSO leder an blant norske symfoniorkestre som vil bli sett og hørt med denne nye teknologien, og er derfor også sentral i et nytt nordisk samarbeid med tanke på å skape en ny felles portal for nordisk symfonisk musikk. Hvorfor vi gjør det? Fordi vi elsker opplevelsen av symfonisk musikk i Kildens flotte konsertsal. Og ønsker at så mange som mulig skal få dele opplevelsen.

Last ned KSOPlay:

  • Appen er gratis å laste ned og gir fri tilgang til mange konserter.
  • Få tilgang til alt innhold med premiumversjon: kr. 99,- per sesong.
  • Som KSO abonnent eller medlem i KSOs venneforening Crescendo får du fri tilgang til KSOPlay Premium.
  • App for AppleTV, iPhone/iPad og Android
  • En rekke KSO-konserter fra de senere år
  • Intervjuer med dirigenter og musikere
  • Høy lyd- og bildekvalitet
  • 10 kameraer følger utøverne under konsertene

Ikon for Google play. tekst: Tilgjengelig på Google Play
Ikon for Apple App Store
Ikon for Apple TV