Praktisk informasjon

Adresse

Kilden teater og konserthus
Sjølystveien 2, 4610 Kristiansand

E-post: post@kilden.com
E-post: billett@kilden.com
Org.nr 986 471 839

Se våre åpningstider her

Sentralbord: Tlf. 905 81 111

Slik finner du oss

Kilden teater og konserthus ligger på Odderøya, sør for Kristiansand sentrum og like ved Fiskebrygga.
Se kart.

Barn
 • Alle barn trenger egen billett. Velg billettype U30 som er rimeligste billett for alle under 30 år.
 • Av hensyn til barnet og publikum for øvrig, tillater vi ikke barn under 2 år på forestillinger og konserter, så fremt ikke annet er opplyst i programmet.
Garderobe

Vi har to garderober i Kildens foajé hvor besøkende kan henge fra seg ytterklær. Her finner du også våre toaletter.

Høreapparat

Kilden har 3 ulike løsninger for hørselshjelp – hvilken du velger er avhengig av hvilke tilkoblingsmuligheter du har på ditt høreapparat.

 1. Phonak teleslynge: Dersom du skal benytte dette systemer må ditt høreapparat ha teleslynge-symbol og FM sender. Du må også ha en fysisk slynge rundt halsen, denne får du utdelt i billettskranken. Dersom du ikke har høreapparat med teleslyngsløsning, kan du få hodetelefoner av oss. 

 2. Phonak Roger WallPilot vil automatisk omprogrammere en Roger-enhet med FM frekvens til rommets frekvens, når du passerer den med en avstand mindre enn 1,2 meter. WallPilot er montert vis a vis billettskranken på veggen ved Konsertsalen.
 3. WiFi: Har du et høreapparat som har wifi kan du bruke bluetooth tilkobling.Du må koble deg til Kilden_Teleslynge når du kommer til Kilden. 

  Passord på trådløst nett:  opplevkilden

  Last ned Listen Everywhere appen og start denne når du er koblet på Kilden_Teleslynge nettet. Deretter kan du velge salen du skal inn i.

  Last ned for iPhone eller Android

  Når du har lastet ned appen velger du strømmen som heter Audio NMGX (markert med rød trekant).

  NB: Telefonen må IKKE settes i flymodus dersom du benytter hørselshjelp via telefonen.

Kjæledyr

Det er ikke tillatt med kjæledyr i Kilden. Unntak gjelder for personer som bruker førerhund. 

Kleskode

Det er ingen kleskode på forestillinger eller konserter.

Rullestolbrukere

Kilden har heis for våre besøkende som er bevegelseshemmede. Salene har egne plasser for rullestoler. Ved behov for bistand kan du kontakte billettkontoret eller en av våre ansatte i foajéen. Rullestolplass bestilles ved å kontakte vårt billettkontor. Der kan man også bestille billett til ledsager med ledsagerbevis.

Saler

Kilden rommer fire saler:

 • Konsertsalen har 1031 seter.
 • Teater- og operasalen har  653 seter.
 • Multisalen har 220 seter.
 • Intimsalen har 100 seter.

Servering

Vår restaurant, Frihavn, ligger i sørenden av Kildens publikumsfoajé, og tilbyr smakfulle retter fra en rikholdig meny. Vår foajébar er det naturlige møtestedet i Kilden og byr på et rikt utvalg av drikke og lett mat. Bestiller du drikke i baren før forestillingen, setter vi det klart til deg i pausen. Drikke kjøpt i foajébaren kan tas med inn i salen.

Sen ankomst

Alle våre arrangement begynner presis. På enkelte arrangementer vil det ikke være mulig å komme inn i salen etter at dørene er lukket.

Transport

Vi oppfordrer publikum og besøkende til å benytte seg av miljøvennlige transportmidler i forbindelse med besøk i Kilden.

Sykkel: Bak Kilden står det flere plasser hvor man kan låse fast sykkelen sin i stativ. Det finnes også et eget avlåst og videoovervåket område for sykler i parkeringshuset rett bak Kilden. For å få tilgang må man registrere seg ved å ringe Kristiansand Parkering på 38 12 97 00 (hverdager kl. 08.00–15.00).

Elsparkesykkel: Flere tilbydere av elsparkesykler har parkering like ved siden av Kilden. Sparkesyklene krever en egen app og registrert betalingsløsning.

Buss: Nærmeste busstopp er Kristiansand Bussterminal og ligger en snau kilometer unna Kilden teater og konserthus.

Bil: Kilden parkeringshus driftes og eies av Kristiansand kommune.

Kommer du til Kilden i bil, bør du beregne god tid til parkering i parkeringshuset, til tider kan det oppstå kø. Parkeringshuset bak Kilden har 400 døgnåpne parkeringsplasser over fem etasjer, inkludert 27 ladeplasser til elbil (type 2). Kople står for ladestasjonene.

Last gjerne ned EasyPark-appen og betal med telefonen for å spare tid. Kildens P-hus har kode 7083.

Dersom Kilden p- hus er fullt, er det mulig å parkere på Odderøyaflaten, Odderøyaveien 22. Her er det 60 parkeringsplasser. Se Kristiansand kommunes nettsider

WIFI – Trådløst internett

Vi tilbyr gratis trådløst internett for våre gjester.

Nettverksnavn: Kilden-Publikum
Passord: Monologen