Rigger foajéen til Heimanifrå

Kvinne i forgrunnen av rigging

Perculator. Hoover. Ashtray. Objektene skal «ramme inn» scenen i nordre del av foajéen hvor det meste av et omfattende sideprogram til forestillingen Heimanifrå – på høge hæle i Junaiten skal foregå.

– Vi lager en slags backdrop med objekter fra vår Lista-avdeling. De aller fleste stammer fra Amerika. Jeg håper publikum vil synes det er interessant å ta en nærmere titt på det vi har rigget opp, sier konservator og samlingsansvarlig for Vest-Agdermuseet, Tonje Tjøtta (bildet).

Fortelles på ny måte

Hun synes det er spennende at Kilden Teater setter opp en forestilling om utvandringen fra Agder til Amerika. Og hun tror det kan være viktig at historien nå fortelles på en ny måte.

– Her blir historien fortalt på en måte som verken kan fortelles av et museum eller gjennom en bok. Jeg gleder meg til å se forestillingen, sier Tjøtta.

For Kildens del betyr det mye å kunne vise frem gjenstander, som godt kan bli å finne i selve forestillingen i Teatersalen.

Fint samarbeid

– Dette har vært et veldig fint samarbeid, sier Pernille Usterud-Svendsen i Kilden teater og konserthus, som er glad for å kunne gi publikum det lille ekstra.

Heimanifrå – på høge hæle i Junaiten, av Rune Belsvik spilles i Kilden frem til 1. april.