Se nyttårskonserten hos Fædrelandsvennen

Det er en glede for oss i Kristiansand Symfoniorkester å kunne ønske velkommen til en fantastisk start på det mye året med den tradisjonsrike nyttårskonserten. Til tross for stengte veier og innesnødde musikere blir det også i år gjennomført konsert.

Digital kulturopplevelse

Billettkontoret i Kilden teater og konserthus har fått henvendelser fra publikum som også sitter værfaste og dermed ikke har mulighet til å delta på konserten. Derfor er det er ekstra gledelig å kunne meddele at vi i samarbeid med Fædrelandsvennen kommer til å sende konserten digitalt i sin helhet.

Fædrelandsvennen er en av Kildens hovedsamarbeidspartnere og det er planlagt flere direktesendinger av symfoniorkesteret sine konserter i årets sesonger.

Sendingen ligger åpent på Fædrelandsvennens sider:

Programmet

Konserten vil by på et variert og allsidig program med innslag fra både musikaler, store komponister og norske viser. Konferansier for kvelden er ingen ringere enn Herborg Kråkevik. Skuespilleren og sangeren trenger neppe noen introduksjon, men med en lang og allsidig fartstid som underholder kan publikum være trygg på at hun loser dere trygt gjennom konserten.

Giordano Bellincampi er for mange sørlendinger et kjent og kjært ansikt. Bellincampi var sjefdirigent for KSO i perioden 2013 – 2018 og ble i 2020 utnevnt til æresdirigent for orkesteret.  Det er en glede for oss å ønske Giordano Bellincampi velkommen tilbake til Kristiansand.

En reise i klangens verden

I pausen blir det for seere hjemme i de tusen hjem premiere på en dokumentar med vår egen cellist Ariel DeWolf. Sammen med musikkprofessor Bjørn Ole Rasch fra Universitetet i Agder utforsker hun akustikk på forskjellige steder i Kristiansand. Målet er å lære noe om hvordan ulik klang påvirker musikkopplevelsen, både for utøver og tilhører.

– Dette er faktisk ett av de mest spennende prosjekter jeg har vært med på lenge. Det vi har forsøkt er å sette forskjellige roms akustikk på prøve, med det samme instrumentet, samme musikken og samme utøver. Det er veldig interessant å se hvordan akustikken påvirker ens tilnærming til musikken, sier Bjørn Ole Rasch.

God fornøyelse!

Ariel DeWolf

Program

Georg Friedrich Händel: La Réjouissance fra Music for the royal fireworks

Benny Andersson/Björn Ulvaeus: Happy New Year

Benjamin Britten: Dawn (fra Four Sea Interludes)

Ludwig van Beethoven: Fra Pastoralsymfonien

Dmitrij Sjostakovitsj: Symfoni nr. 9 sats 1.

Aram Khatchaturian: Vals fra Masquerade Suit

Jerry Bock: «Sunrise Sunset» fra musikalen ”Spelleman på taket”

Leroy Anderson: Belle of the Ball

———-PAUSE—————-

Johan Svendsen: Norsk kunstnerkarneval

Stephen Sondheim: The Ladies who lunch fra musikalen « Company»

Antonín Dvořák: Symfoni nr. 9: Fra den nye verden, sats nr.3 Molto Vivace

Otto Nielsen/ Alf Prøysen: Du skal få ein dag

Arthur Honegger: Pacific 231

Torhild Goksøyr/ Einar Skjæraasen: Danse mi vise, gråte min sang

Edvard Grieg: Trolltog, fra lyriske stykker