Sender 17. mai-konserten ut til hele regionen

Orkester og publikum

Kristiansand Symfoniorkester sin tradisjonelle konsert på nasjonaldagen sendes i år gratis til hele befolkningen i Agder. Det blir norsk festmusikk ispedd en ungdommelig tale for dagen.

Nåværende covid-regler betyr at det kun kan være 100 personer til stede på selve konserten på 17. mai. Derfor synes Kilden-direktør Harald Furre at det er enda mer gledelig at festkonserten skal sendes live gjennom Kildens YouTube-kanal, og dermed kan sees av innbyggere i hele regionen. Sendingen inngår i nysatsingen Kilden ut i Agder.

Norsk festmusikk til de tusen hjem

– Vi fikk så mange gode tilbakemeldinger etter at vi sendte nyttårskonserten på web. For oss så er det viktig å kunne være der for hele regionen, og vi håper festkonserten på nasjonaldagen kan gi den ekstra store og fine rammen på dagen for folk i Agder, sier Furre.

Konserten begynner klokken 14.00 og på programmet står norsk festmusikk av Johan Halvorsen, Edvard Grieg, Sigurd Lie og flere. Dirigent og konferansier er Torodd Wigum, og solist er den unge, lovende fiolinisten Halvor Aasen. Det blir også et ungt innslag i tale for dagen, ved Margrethe Homme og Iben Quist, som begge er representanter for Kildens ungdomsteater, UngdomsKilden.


Kilden ut i Agder

Kilden ut i Agder er en nysatsning fra Kilden teater og konserthus, der det bare i 2021 planlegges mer enn 30 ulike arrangementer innen ulike kunstformer ute i over 15 av regionens kommuner. Festkonserten 17. mai vil i tillegg til å bli vist gjennom regionens lokalaviser også gå ut til en rekke pleie- og omsorgshjem i området.

Les mer om konserten her