Sheherazade i pressen

På turné ute i Agder ble familieforestillingen Sheherazade – og ordet som varte i 1001 natt en magisk teater-opplevelse for store og små. I desember spilles den i Kilden.

Fædrelandsvennen: “Eventyrlig vakkert”

– Eirik Mordals lydlegging av forestillingen er utsøkt (…) Skyggespillet er utsøkt estetisk og tilfører forestillingen en dimensjon ut over ordet. Ellers handler det jo nettopp om ord. Om ord som kan forvandle verden (…) Scenografer og kostymedesignere må krediteres for utsøkt arbeid, det samme gjelder regissør Yalcin.

Les hele saken her (abo)

Setesdølen: “Ei strålande oppleving for små og store”

– Dei leverte alle ei drivande framføring med ein intensitet som var med på å forsterke spenninga i rammeforteljinga. I tillegg kom så den utsøkte scenografien, kostyme med klesplagg som fekk eit entusiastisk publikum midt i Setesdal til å drøyme seg vekk til arabiske sultantelt eller i alle fall til eitt eller anna av austens eventyrlege hoff.

Les hele saken her (abo)

Birkenesavisa: “Suksess med to fulle hus”

– I en sirkel rundt skuespillerne var det plassert et drøyt dusin med transparente tekstilfelt. Med skyggefigurer – og bruk av ganske enkelt, men virkningsfullt baklys – fikk publikum gjennom hele oppsetninga oppleve deler av historiene som skyggeteater. En fascinerende kontrast i samspill fra og med skuespillerne. (…) Det ble en ubetinga suksess. 

Les hele saken her (abo)

Lyngdals Avis: “Engasjerer publikum fra de yngste til de eldste”

– Historiene er fulle av magi og eventyrfigurene som bare finnes i 1001 natt. Med skyggespill, mimikk og innlevende fortellerteknikk klarer de tre skuespillerne å engasjere publikum fra de yngste til de eldste. 

– Det gøyaleste var når den skumle ånden kom opp av flasken, men det var ikke noe skummelt, bare gøy. – Emil Fuglestveit (10)

Les hele saken her (abo)

I desember spiller denne fortryllende familieforestillingen i Kilden teater og konserthus.