Sølvstupene klare for jubileumskonserter

Syngende pensjonistkorsangere

Ikke alle vet at Kilden har Nordens største kor for seniorer. 23. mai er den blide gjengen i Sølvstrupene klar for jubileumskonserter.

Seniorkoret Sølvstrupene har eksistert like lenge som Kilden. Det spesielle med koret er at det er en NEDRE aldersgrense for å bli med. Koret består derfor av 150 sangere fra 62 år og oppover. Det gjør koret til Nordens største seniorkor. 23. mai skal Sølvstrupene feire 10 år med sangglede.

Viktig

Marie Teresie Sørensen er leder av Kilden Dialog. Hun synes både Sølvstrupene, Kilden og hele regionen bør være stolte av koret.

– Jeg synes det er fantastisk at Sølvstrupene har blitt en så viktig aktivitet for så mange. Dette er en av Kildens absolutte suksesshistorier. Nå er vi mange som gleder seg til å feire sammen med de flotte kormedlemmene, sier hun.

Og det blir ikke bare én, men to jubileumskonserter 23. mai. Først klokken 12.00 og så igjen klokken 18.00.

Musikalsk fellesskap

I forbindelse med konsertene har vi tatt en prat med noen av sangerne. De er glade å kunne ta del i det musikalske fellesskapet koret er.

– Å være med i Sølvstrupene betyr mye for meg. Både sosialt og musikalsk gir det meg mye. Jeg har vært med helt fra starten, og i den første tiden hadde jeg ikke rukket å bli pensjonist. Så da stemplet jeg ut fra jobb for å være med på øvingene, og stemplet inn igjen etterpå, husker Per Herman Zakariassen.

Måtte vente

Medkorist Inger Johanne Stormo Våreid var en av dem som var for ung til å bli med i koret da hun først meldte sin interesse.

– Jeg måtte tålmodig vente til jeg ble 62, ler hun, men synes det var verd ventetiden.

– Sølvstrupene gir meg veldig mye glede. Vi har en fantastisk dirigent, vi har et variert repertoar og det er gøy at vi er så mange medlemmer i koret. Jeg er med i en del ting på fritiden, men sangen er det viktigste, sier Inger Johanne.

– Avhengighetsdannende

Anne Haugland Balsnes har vært dirigent for Sølvstrupene siden oppstarten. Hun er professor i musikk og ha forsket mye på sammenhengen mellom korsang og helse. Hun er helt tydelig på at korsang, på lik linje med idrett og andre aktiviteter, har en positiv helseeffekt, ikke minst for mennesker fra 62 og oppover.

– Det er en rimelig aktivitet som gir helseeffekter og er helt uten bivirkning – bortsett fra at man kan bli avhengig, sier hun og avslutter:

– Korsang gir sangglede, fellesskap og mestringsopplevelser – som er viktig for livskvalitet og trivsel!