Teaterplakater 2021

Collage av alle teaterplakatene for Kilden Teater 2021. Grafisk uttrykk


Plakatene

Plakatene for Kildens teaterprogram 2021 er laget i samarbeid mellom kunstner Kaja Haven og grafiker Finn Wergel Dahlgren fra Spine Studio i København. Disse plakatene er utviklet med tanke på et landskap som spenner over åtte plakater og produksjoner, og som samlet og individuelt fungerer som abstrakte flytende verdener i sterke farger og lag på lag som man kan gli inn og ut av. Som en slags dør til nye visuelle univers til de kommende produksjoner.


Kaja Haven 

Kaja Haven er en visuell kunstner med base i København som arbeider i spenningsfeltet lyd og installasjon, ofte i form av store total transformasjoner. Kaja er oppvokst i Mandal, er utdannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i København, og har arbeidet for og med kunstnere og firmaer som bl.a. Studio Olafur Eliasson (Berlin), Tori Wrånes (Oslo) og AIMKO / Adidas (Paris). Hun høstet internasjonal omtale i Hypebeast og Designboom for sin enorme debut installasjon Laser Cat, Distortion Festival 2019 og er bl.a. aktuell som scenograf for to oppsetninger 2020/21 for Corpus, Den Kongelige Ballet og Teater, København. Kaja er husscenograf i Kilden i 2021.

 

Finn Wergel Dahlgren

Finn Wergel Dahlgren er en prisvinnende grafisk designer, som er født og oppvokst i Sverige, men bor og arbeider i København. Han er utdannet på KADK (Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering) i København. Han grunnla Spine Studio i 2016 sammen med Jacob Birch. De arbeider med trykksaker, visuell identitet og konseptutvikling innen kunst og kultur, og samarbeider med kunstmuseer, kulturinstitusjoner og forlag, både lokalt og internasjonalt.