Thomas Jørstad Pettersen blir å se i storsatsingen Sister Act

Scenebilde fra Sister Act

Billettene til Sister Act har de siste ukene blitt revet bort og denne uken ble det lansert ekstraforestillinger. Det viser seg at det er mange som har et forhold til 90-tallsfilmen som bærer samme navn som forestillingen. Som så mange andre begynte det med filmen for Thomas.

– Filmen Sister Act kom ut da jeg var syv år gammel, og jeg har sett den, men for å være brutalt ærlig så ga den ikke et veldig varig inntrykk, ler Thomas.

Men, da jeg så forestillingen i Oslo for et par uker siden så fikk pipen en annen lyd. Det var et skikkelig feelgood-teater og en utrolig stemning i salen!

Foto: Kristin Aafløy Opdan

Sommershow

Thomas er opprinnelig fra Grimstad og har avholdt sommershow i Lillesand i en årrekke. Til vanlig går dagene med som både småbarnsfar og profesjonell skuespiller i Oslo, sist i barneteaterforestillingen Operasjon Teater med Riksteateret, ganske langt fra rollefiguren i Sister Act, gjengmedlemmet Joey.

– Jeg synes Joey og resten av gjengen funker godt som komisk alibi til den skumle gjenglederen Curtis. Heltinnen går som kjent i dekning for å skjule seg for Curtis, noe som i seg selv er alvorlig, men Joey og gjengen bidrar til å lette på stemningen med humor, dans og sang. Sånn sett er vi ganske like, bortsett fra alt det kriminelle de driver med selvfølgelig, smiler Thomas.

Med en utdannelse og erfaring rettet mot musikal virker det som om en av neste års storsatsinger i Kilden er midt i blinken for Thomas.

– Det er ordentlig gøy å gjøre en stor musikal som vekker engasjement hos publikum og som favner bredt. I Oslo har publikum danset og sunget med, det håper og tror jeg vi skal få til i Kilden også.

Kilden og Thomas

Kilden og Thomas har en lang historie sammen, det første møtet fant sted allerede i 2015.

– Jeg har vært i Kilden med Trollmannen fra Oz, Kunst og Plutselig Pervo. Sistnevnte var min debut på en profesjonell scene. Det er en monologforestilling om en person som er pornoavhengig som åpner med at hovedrollen sitter alene på scenen og onanerer. Når jeg leste manus første gang sa jeg høyt: «Nei, vet du hva….»

Men, Thomas takket likevel ja til rollen, tross skepsis over et vågalt manus.

– Det ble en kjempegøy forestilling. Så får det heller være at det ble noen som hevet øyenbrynene i publikum.

Det er ikke bare publikum som hevet øyenbrynene, også leder for Kilden Kultur og ansvarlig for Sister Act, Daniel Stamnes husker monologen godt.

– Jeg husker godt stykket «plutselig pervo», Thomas briljerte! Jeg tror Thomas kan være med å styrke det kunstneriske laget i denne forestillingen, og vi er veldig glade for å få med en skuespiller fra vår egen region, smiler Daniel.

Daniel kan fortelle om gode salgstall, og mandag ble det satt opp ekstra forestillinger for å ta imot enda flere inn i klosteret.

Sørlending vender hjem

Selv om postadressen er i Oslo, har Thomas fremdeles tette bånd til Sørlandet.

– Jeg blir med på flyttelasset til en gigantproduksjon til huset hvor jeg på mange måter startet karrieren. Vanligvis drar jeg hjem for å spille «På nyklipte stier», nå skal jeg spille et gjengmedlem rundt påsketider, sier Thomas.

Er det noen likheter mellom «På nyklipte stier» og Sister Act?

– Absolutt, begge deler handler om humor, timing, litt alvor og ikke minst flotte musikalske nummer. Rett og slett et musikalsk-humoristisk-feelgood-extravaganza om du vil.