To nye år med Stutzmann

Bilde av mann og kvinne som sitter ved et bord. De holder albuene mot hverandre i en hilsen. På bordet ligger det et ark.

Sjefdirigent Nathalie Stutzmann forlenger engasjementet med Kristiansand Symfoniorkester (KSO) med ytterligere to år.

Sjefdirigenten har jobbet med orkesteret siden 2018, og ble raskt en favoritt hos anmeldere og orkesterets stadig økende publikum. Stutzmanns kontrakt skulle opprinnelig gått ut sommeren 2021, men er nå forlenget frem til 2023.

– Dette er den beste julegaven vi kunne gitt til både publikum og oss selv. Orkesteret har tatt store steg sammen med Nathalie de siste årene, og at det at hun forlenger betyr at hun ser potensialet vi har sammen. Det er stort, sier Geir Rebbestad, direktør i KSO.

Bilde av kvinne med halvlangt mørkt hår som smiler. Hun holder en taktstokk høyre hånd. I bakgrunnen er det sjø og Kilden-bygget med store vindusflater og bølgeveggen.

Tenker langsiktig

Også hovedpersonen selv er glad for forlengelsen av samarbeidet.

– Dette er min norske familie. Orkesteret er ungt og lærevillig, og jeg ser frem til flere år sammen med musikerne. Det gir oss mulighet til å tenke langsiktig, og det er en stor fordel når man vil noe med et orkester, sier hun.

Populær dirigent

Nathalie Stutzmann ble forrige uke utnevnt som første gjestedirigent i det prestisjetunge amerikanske orkesteret, Philadelphia Orchestra. Nylige høydepunkter for Nathalie inkluderer konserter med Los Angeles Philharmonic, London Symphony Orchestra, Bamberger Symphoniker, Seattle Symphony, Gothenburg Symphony og Rotterdam Philharmonic.

I de kommende månedene returnerer hun også til Royal Stockholm Philharmonic, Atlanta Symphony Orchestra og debuterer med Metropolitan Opera. Men allerede i januar er hun tilbake i Kristiansand for konserter sammen med sin KSO-familie.

Se program og kjøp billetter
Les mer om Nathalie Stutzmann

 

Tekst: Kjetil Nordhus
Foto: Heida Gudmundsdottir og Lars Gunnar Liestøl