TØFF OPPKJØRING TIL IBSEN-MARATON

Bilde av Ann Ingrid Fuglestveit- Mortensen armhevinger på bøker i skogen

I hardtrening: Skuespillerne Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen, Steffen Mulder og Lars Emil Nielsen, skal gjennomføre 52 forestillinger fra oktober og ut desember. Foto: Jon-Petter Thorsen/ Aptum

Skuespiller Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen ligger i hardtrening før premieren på Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter.

Knut Nærum har skrevet komedien der tre skue- spillere skal gjøre til sammen 131 roller på under halvannen time.

«Et crash–kurs i Ibsen,» skrev NRKs anmelder Andreas Diesen, etter stykkets urpremiere i Apotekergaarden i Grimstad i 2009. Forestillingen har spilt for fulle hus i Oslo og Bergen, og nå har Nærum tilrettelagt manuset for Kilden Teater. Rammen er den samme; alle høydepunktene fra Henrik Ibsens forfatterskap, men stykket er oppdatert med lokale poenger og politiske aktualiteter. Og på godt nærumsk vis er teksten spekket med humor, ironi, ordspill og intellektuelle, tørrvittige poenger.

Skuespillerne i Kilden startet prøvene i august. Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen, Steffen Mulder og Lars Emil Nielsen, skal gjennomføre 52 forestillinger fra oktober og ut desember. Med i alt 131 roller i løpet av halvannen time blir det travelt både på og bak scenen for Fuglestveit-Mortensen og de to andre skuespillerne.

– Både den fysiske og mentale kondisen må være god. Det er veldig mye tekst og regi som skal huskes og vi skal raskt ut og inn av karakterer og kostymer, sier Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen, som ikke har det minste imot å ha det travelt på jobb.

– Jeg liker å ha det ekstremt på scenen. Selv om det ikke var like høyt tempo, var det også ganske vilt da vi spilte Gutta i juletrehuset i fjor. Vi hadde det kjempegøy, sier hun. Det blir slapstick, mye sang og musikk og mange sjangre som skal utspille seg; musikal, actionfilm, splatter, figurteater og høyverdig litteratur.

Regissør Audny Chris Holsen er overbevist om at hun har riktig team på scenen.

– Det blir hurra meg rundt og stykket kommer til å kreve mye av dem. Men de er erfarne og veldig energiske. Jeg er overbevist om at dette blir gøy, sier Holsen.

Les mer og kjøp billett!

Tekst: Nina Zachariassen