Trolle – Fra bok til scene

Trolle cover tegning


Da Alexander Rybak turnerte med Fairytale, begynte han å skrive på eventyret om Trolle. Ti år senere er han klar for å skape magi på musikalscenen. Når Kilden åpner dørene til urpremiere i november, blir det en sanselig og visuell fest med spektakulære kostymer og stor scenografi.

2009-2017

Våren 2009 begynner Alexander Rybak å skrive historien om Trolle. Han vil lage en barnebok med musikk, og skriver sangene mens han turnerer Norge rundt etter braksuksessen med Fairytale i Eurovision.

Vi skal lage en visuell fest
Jostein Kirkeby-Garstad, regissør

Sommeren 2014 sitter Jostein Kirkeby-Garstad på kafé i Oslo. Han er i innspurten som regissør for Disney-musikalen Skjønnheten og udyret. I en kaffepause leser han en artikkel om Alexander Rybak som skriver barnebok om et lite troll. Han tenker at dette helt sikkert kan ha potensial til å bli en god musikal. Kirkeby-Garstad tømmer kaffekoppen og går tilbake til prøvene på Christiania Teater. En uke senere tikker det inn en SMS på telefonen hans: «Hei! Vi kjenner ikke hverandre, men jeg lurer på om du kunne tenke deg å lage en musikal sammen med meg? Hilsen Alexander Rybak» De møtes for en rask prat og bestemmer seg for å skrive en familiemusikal. Første synopsis er klart samme høst, men først fire år senere kan de to kunstnerne presentere et manus de er fornøyd med.

I oktober 2015 trykker Dagbladet anmeldelsen av boka Trolle: «Musikere ser ut til å lykkes bedre som barnebokforfattere enn mange andre kulturkjendiser. Alexander Rybak er ikke noe unntak.»

2018

I juni har Kilden Teater og Konserthus godkjent prosjektmandatet for musikalen, og i desember er det kunstneriske teamet – med regissør, scenograf, kostymedesigner og lysdesigner – på plass

2019

I januar møter 71 unge damer opp til audition for rollen som Alva. Ingeborg Walther får jobben. 19-åringen er blant annet kjent for å ha deltatt i The Voice på TV2. Ingeborg kjøper en blå bok. I den skriver hun om Alva.

– Jeg prøver å beskrive hvordan hun er og hvordan hun tenker. Jeg er veldig spent på hva regis- søren synes når jeg skal presentere det, sier Walther.

(mer…)