Verdensstjerner på scenen de to neste konsertene

To fiolinister

Grunnet en tilfeldighet, kan det klassiske publikum på Sørlandet glede seg til to uker med fiolinister i verdensklasse på scenen med Kristiansand Symfoniorkester. Orkesterdirektør Pål Svendsberget kaller det hele «veldig uvanlig». 


– Det skulle nesten være umulig at en by med 100 000 innbyggere får besøk av to slike kapasiteter i løpet av to uker. For oss er dette kjempegøy, sier Svendsberget.  

Solistene det er snakk om er den Grammyvinnende amerikanske fiolinisten Gil Shaham og påtroppende sjefdirigent i KSO, Julian Rachlin (både dirigent og solist). Shaham ble hentet inn i siste liten, da den opprinnelige solisten, perkusjonist Martin Grubinger måtte melde forfall til konserten 20. april.

En av vår tids store 

– Litt tilfeldig fant vi ut av at en av vår tids store fiolinister var ledig i denne datoen, så vi tenkte det var bedre å prøve å få ham til Kristiansand enn å la vær. Vi fikk god hjelp av torsdagens dirigent, Eivind Gullberg Jensen og er takknemlige for det, smiler Svendsberget.  

Shaham aksepterte henvendelsen, og det betyr at han allerede denne uka fremfører Tsjaikovskijs berømte fiolinkonsert sammen med KSO, dirigert av nevnte Gullberg Jensen. Allerede påfølgende uke er det klart for «Helaften med Rachlin og Brahms», der orkesterets påtroppende sjefdirigent spiller Johan Brahms’ fiolinkonsert og dirigerer Symfoni nr. 2.

Grammy-vinner 

Gil Shaham er en av vår tids store fiolinister og kan vise til en rekke utmerkelser og priser. Han har i en årrekke vært et ettertraktet navn for orkestre over hele verden, og har i sin karriere spilt med prestisjefylte Berlin Philharmonic, Boston Symphony, Chicago Symphony og Orchestre de Paris for å nevne noen. 20. april besøker han Kristiansand for første gang.  

20. april: Gil Shaham spiller Tsjaikovskij

27. april: Helaften med Rachlin og Brahms