Anmeldelser – Licht und liebe (Susie Wang)

I forgrunnen ser du et menneske gå forbi i rosa kjole med en pakke i hendene. I bakgrunnen en kvinne i bikini som sitter på en benk med en scooter-hjelm ved siden av seg.

ÅRETS FORESTILLING 2020

Dagsavisen: “Anmeldernes favoritter fra teateråret 2020″

Norsk Shakespearetidsskrift: “Årets forestillinger 2020”

 

SCENEKUNST: VERTER SOM IKKE VIL GÅ

ET HUS, EN HAGE, EN SKINNENDE SOL. DET ER ET NYSTRIGLET MARERITT. OG SUSIE WANG SKAPER STORARTET TEATER.

«Få ting kan virke mer skremmende enn det nesten-normale, det lille avviket fra reglementert, trygg virkelighet som kan gjøre deg usikker på alt. Og det er i dette spriket mellom hva vi ser og hva vi føler Susie Wang lar forestillingen sin vokse frem.»

Les hele anmeldelsen til Scenekunst her (abo).

KLASSEKAMPEN: UBEHAGET I TILVÆRET

EI UNDERHALDANDE OG NESTEN UHYGGELEG MANIPULATORISK UTFORSKING AV KVA MENNESKA KAN FÅ SEG TIL I GITTE SITUASJONAR.

«Endå meir overtydande er kva dei på særs stutt tid greier å gjere med oss som publikum, når vi etter berre ein dryg time godtek og let oss underhalde av det som i røynda er fullstendig utenke­ leg.»

Les hele anmeldelsen i Klassekampen her (abo).

Les hele anmeldelsen her uten betalingsmur (anmelders blogg)

DAGSAVISEN: NÅR PARADISET SLÅR TILBAKE

SAVNER DU Å KUNNE REISE PÅ FERIE TIL SYDEN? SUSIE WANGS NYE TEATERFORESTILLING «LICHT UND LIEBE» VIL RASKT KURERE DEN LENGSELEN.

«Licht und Liebe er en urpremiere fra et av Norges mest stilbevisste teaterkompanier, som i utstrakt grad kombinerer det gjenkjennelige med det uhyggelige og skjønnhet med det skammelige og frastøtende.»

Les hele anmeldelsen til Dagsavisen her (abo).

UNIKUM: DRAR DEG INN I EN ABSURD VERDEN DU SKULLE ØNSKE DU ALDRI HADDE SETT.

SUSIE WANG KLARER PÅ EN VELLYKKET MÅTE Å FANGE DEG I DERES HELSPRØE UNIVERS; DU VIL FØLE PÅ KLEINHET, UBEHAG OG USIKKERHET OM DU SKAL LE, GRÅTE ELLER KASTE OPP.

«Det mest imponerende må være skuespillernes tilstedeværelse. Deres sterke innlevelse får publikum til å oppleve den bisarre illusjonen som en form for virkelighet.»

Les hele anmeldelsen i Unikum her (åpen sak).

NORSK SHAKESPEARETIDSSKRIFT: THE DEVIL IS IN THE DETAIL

SUSIE WANG PÅ KILDEN ER SOM EN SPLATTERFILM. IKKE BARE PÅ GRUNN AV HORROR, BLOD OG GALGENHUMOR, MEN OGSÅ FORDI FORESTILLINGEN SKAPER ET ILLUSJONSUNIVERS SOM PÅ KINO. NÅR BRUDDET KOMMER, SER VI PÅ ALLE MÅTER AVGRUNNEN I ILLUSJONEN.

Les hele anmeldelsen i Norsk Shakespearetidsskrift her (abo).