Mareike Wang

Mareike Wang har sinn skuespillerutdannelse fra Paul McCartney skolen; Liverpool Institute for Performing arts (2003-2006) og har vært en del av Rogaland teaters ensemble siden 2009.

Ved Rogaland Teater har hun de siste årene blant annet vært å se som Sally Bowels i Cabaret, i de fleste teaterkonsertene som «Mozart» «Beethoven» How, Tønes og «Våken Drøm», i kjærlighetsdramaet «Pust» sammen med Espen Hana, i «Indianeren» av Tore Renberg, i «Det tusende hjerte» av samme mann, medvirkende i «En Midtsommernattsdrøm» «Maria Stuart» og «Kunsten å Rane en bank» .

I 2011/2012 hadde hun stor suksess med sin egenproduserte forestilling «Last Call-Ei tenkt time i Eva Cassidy’s liv» skrevet av Svein Harry Schöttker Hauge.
Dette resulterte også i at hun i 2012 vant prisen som Årets Stavangerkunstner.

I tillegg til Rogaland Teater, har Mareike vært ansatt ved Det Norske Teatret hvor hun blant annet medvirket i «Det halve kongeriket» og «Sweeney Todd. Ved Edderkoppen Teater spilte hun Pepita i Beintein Baardsons musikalske oppsetning av Evert Taube.

Sommeren 2021 spilte hun rollen som Ulrika i «Kristina frå Duvemåla» i Moster Amfi med regi av Jostein Kirkeby-Garstad. Til høsten blir hun å se som Gyda i storsatsingen «Hårfagre» i Stavanger Konserthus.

Mareike er i tillegg sanger og artist og jobber for tiden med sitt første album.

Hun spiller rollen som Den Grønnkledde & Anitra i årets oppsetning av Peer Gynt i Fjæreheia.