Au revoir, Nathalie!

– Vi vil gjerne takke Nathalie for fem år sammen. Orkesteret har hatt en veldig fin utvikling i disse årene, med mange høydepunkter, og vi vet at publikum også har satt stor pris på Nathalie, sier KSO-direktør Pål Svendsberget.

Stutzmann selv sier følgende i en avskjedshilsen til KSO:

– Etter fem herlige sesonger, avslutter jeg engasjementet som sjefdirigent for Kristiansand Symfoniorkester ved utgangen av 22-23 sesongen. Jeg drar med så mange nydelige minner fra vår reise sammen, og jeg ønsker mine kjære musikere alt det beste for fremtiden.

I løpet av årene som sjefdirigent for KSO, har karrieren til Nathalie Stutzmann virkelig skutt fart. I denne perioden har hun blant annet blitt annonsert som kunstnerisk leder i Atlanta Symphony Orchestra og første gjestedirigent i The Philadelphia Orchestra, begge blant verdens mest anerkjente symfoniorkestre.

Heldige

– Det er ingen tvil om at Nathalie har hatt en fantastisk utvikling i karrieren sin de siste årene, og vi er heldige som har vært en del av dette. Det blir spennende å følge karrieren hennes fremover, sier Svendsberget.

Nathalie Stutzmann kom til Kristiansand i 2018, i utgangspunktet for tre sesonger. Hun signerte så en forlengelse på ytterligere to sesonger i KSO. Det er denne kontrakten som går ut kommende sommer, noe som betyr at hennes konserter med orkesteret 19. og 26. januar 2023 blir hennes foreløpig siste i Kristiansand.