Den ukrainske fredsprisvinneren til Kilden

Kilden opplyst i blått og gult

I dag ble det klart at den ukrainske fredsprisvinneren Oleksandra Romantsova kommer til Kristiansand i forbindelse med solidaritetsmarkeringen for Ukraina i Kilden teater og konserthus 26. februar.

– Det er en stor nyhet for oss at fredsprisvinneren velger å delta på markeringen i Kilden, sier administrerende direktør Harald Furre.

Oleksandra Romantsova mottok Nobels Fredspris i 2022 for hennes arbeid for demokrati og menneskerettigheter gjennom organisasjonen Senteret for sivile rettigheter i Ukraina.

Under solidaritetsmarkeringen i Kilden 26. februar klokken 18.00, skal hun holde en appell og fortelle om organiasjonens arbeid i en vanskelig tid for hjemlandet. Til Kristiansand kommer også fungerende ukrainske ambassadør i Norge, Lilia Honcharevych.   

Flere innslag

– Kilden var tidlig ute med å markere avstand fra Russlands ulovlige invasjon av Ukraina i fjor. Dessverre er det fremdeles daglige krigsforbrytelser i Ukraina, og derfor er det naturlig for oss å lage en solidaritetsmarkering også i år, sier Furre.

Foruten Romantsovas bidrag i markeringen, blir det flere appeller samt kulturelle innslag. Les mer om programmet her: https://www.facebook.com/events/854341615801263

Som i 2022 vil Kildens bølgevegg bli fargelagt i Ukrainske farger, fra årsdagen for invasjonen 24. februar og gjennom helga.

NB! Arrangementet var opprinnelig satt opp 24. februar, har blitt utsatt til 26. februar for å kunne ta i mot de nylig bekreftede gjestene.