Det Norske Ibsenkompaniet presenterer Peer Gynt i Fjæreheia

Selv om Kilden ikke lengre skal utvikle Fjæreheia i Grimstad er det likevel duket for en fantastisk sommer i det iøyenfallende steinbruddet. 

Den kritikerroste forestillingen Peer Gynt vender tilbake til Fjæreheia utenfor Grimstad 20. – 27. juli. Alt ligger til rette for  en opplevelse helt utenom det vanlige i sommermørket.

Nils Golberg Mulvik er tilbake som en gnistrende Peer, Birgitte Victoria Svendsen er Mor Åse og Ellen Dorrit Petersen ikler seg igjen rollen som Knappestøperen. Nye navn av året er Per Christian Ellefsen som Den Fremmede, Reidar Sørensen som Dovregubben og artist og sanger Maria Arredondo som Solveig. I tillegg fylles scenen av en mengde dansere og lokale statister.

Dette er en intenst visuell Peer Gynt som begynner etter mørkets frembrudd for å utnytte stemningen sommermørket gir på en scene som Fjæreheia. Forestillingen evner, i Kim Sørensens regi å være full både av humor, brodd og ironi, samtidig som den behandler teksten med den respekten den fortjener.

Med steinbruddet som mektig kulisse er dette teater i stort format, med dansenumre, sang, lyd og lys. Desto mer gripende blir dermed de dempede scenene, som kommer i kontrast til de store tablåene. Fra bruderovet som går opp fjellveggen, til mor Åses død som er sår og nær selv i et stort rom som Fjæreheia.

Forestillingen tar utgangspunkt i Geir Moens kritikerroste tegneserieroman og det visuelle utrykket i forestillingen, som er blitt til i samarbeid med Moen, vil gi publikum en helt ny opplevelse av møtet med Peer.

Peer Gynt på scenen

Foto: Antero Hein

Gleder seg

Kunstnerisk leder i Det Norske Ibsenkompaniet, Kåre Conradi, gleder seg til sommerens forestillinger i det gamle steinbruddet i Fjæreheia.

Det er mye vi har lyst til å gjøre med Peer Gynt-forestillingen i Fjæreheia i år, som vi ikke fikk gjort i fjor, Sier Conradi.  Av den grunn kjører vi i sommer en utvidet versjon av forestillingen, noe som også kan gjøre det interessant for dem som så fjorårets forestilling å komme igjen i år, avslutter han.

Trolsk og fandenivoldsk i steinbruddet. En opplevelse man bør få med seg.

– Grimstad Adressetidende

 

Ibsenfest i Fjæreheia. Nils Golberg Mulvik er noe bortimot en komplett Peer Gynt.

– 5/6 Fædrelandsvennen

Kontaktinformasjon Fjæreheia:

Epost: post@grimstadkulturhus.no
Telefon: 37 25 07 77
Henvendelser til kontoret: 
Mandag til fredag fra kl 10.00 til kl 15.00.