Går for gull i 2024/25:

 En gave til meg selv
KSO-abonnent Bjørnar Abusdal smilende i Kilden foajé
Bjørnar Abusdal klar for torsdagskonsert i Kilden. Foto: Lars Gunnar Liestøl

Etter en sesong som sølvabonnent, går Bjørnar Abusdal for gull i 2024/25. – Jeg ser på det som en gave til meg selv, sier den musikkglade Kristiansanderen. 

Å kunne gå i Kilden en torsdag kveld og oppleve en konsert på et så høyt nivå, beriker virkelig livet mitt. Og da vi fikk høre presentasjonen av programmet for kommende sesong, ble det klart at vi like gjerne kunne tegne oss for et gullabonnement, sier Bjørnar Abusdal.  

Sammen med sin venninne Hilde, har Bjørnar besøkt konserter med Kristiansand Symfoniorkester siden Kilden åpnet for over 12 år siden. De siste årene har frekvensen økt, og før forrige sesong kjøpte han et sølvabonnement for første gang.  

En bra gave 

Det var en måte å forplikte seg litt på, både overfor hverandre og overfor oss selv. Noen torsdager kan en ha mye å gjøre, være sliten, og kanskje ha mest lyst på en kveld på sofaen. Men så har jeg jo allerede billett til konsert, og da blir det lettere å velge det i stedet. Uten unntak føler jeg meg mer opplagt etter en konsert med KSO. Så investeringen i et abonnement er på mange måte en skikkelig bra gave til meg selv, forteller han.  

Klassisk musikk er ikke noe nytt for Bjørnar. Han har vært opptatt av musikk i hele sitt liv, sang i kor i ung alder og husker tilbake til både konserter og operaer på det gamle teateret i Kongensgate. Men etter åpningen av Kilden har konsertfrekvensen økt.  

Gullabonnent Bjørnar Ausdal snakker med Pål Svendsberget i Kildens foajé
Bjørnar slår av en prat med direktør for Kristiansand Symfoniorkester, Pål Svendsberget, før konsert. Foto: Lars Gunnar Liestøl

Heldige 

Det er en helt annen opplevelse å gå på konserter i Konsertsalen i Kilden. Og så har jo orkesteret utviklet seg veldig siden Kilden kom. Vi er utrolig heldige som har dette tilbudet i Kristiansand. Jeg unner enda flere å kunne oppleve det fantastiske orkesteret vi har her i byen, sier han. 

  Sesongen som sølvabonnent var en så positiv opplevelse for Bjørnar og Hilde, at de bestemte seg for å ta det ett hakk opp til 2024/25-sesongen.  

  Det var simpelthen så mange konserter vi har lyst til å gå på, så i stedet for å beholde sølvabonnementet og kjøpe enkeltbilletter til en rekke andre konserter, var det vel så praktisk å avansere til gull, husker han, og avslutter:  

  Nå har vi enda flere store opplevelser i vente i 2024/25-sesongen!  

  Gullabonnent Bjørnar Abusdal i konsertsalen
  Fast plass i konsertsalen. Foto: Lars Gunnar Liestøl


  Tekst: Kjetil Nordhus

  Foto: Lars Gunnar Liestøl