Hedrer sin far med urfremføring

Kvinne med fiolin

– Det blir en stor dag for meg. Stykket har vært med meg i fire år nå, med utsettelser grunnet Covid og mye annet. Det blir fint å endelig kunne fremføre stykket for første gang, sier Louissine Azizan Idsøe, som har med seg den danske cellisten Jakob Kullberg som solist på onsdag.

Første siden barsel

– Og at dette er min første konsert med orkesteret siden jeg gikk ut i barselpermisjon i november i fjor, gjør det hele enda litt mer spesielt, sier hun.

Dansk-armenske Azizian er fast medlem av Kristiansand Symfoniorkester, og er etterspurt for sin klang, intensitet og virtuositet som både solist og kammermusiker. Allerede som 17-åring vant hun førsteprisen ved den prestisjefylte Jeunesses Musicales International-konkurransen i Bucuresti.

Hyllest

Verket Out of this woods er bestilt av Azizian med støtte fra KODA Culture og Augustinus Fonden, og er skrevet til ære for Louissines far Serguei Azizian. Komponist Nicklas Schmidt har tidligere vært involvert som arrangør og orkestrator av den Oscar-nominerte musikken til filmen The Theory of Everything, har komponert musikken til filmen om Astrid Lindgren (Unge Astrid) og den danske TV-serien Friheden.

To urfremføringer

Foruten verket av Niclas Schmidt, består onsdagens konsert av ytterligere en urfremføring, Konsert for tenorsaksofon og orkester av Øystein Sevåg med Bendik Hofseth som solist på saxofon, samt Symfoni i D-dur av Anne-Marie Ørbeck.

Konserten dirigeres av en av Norges mest anerkjente orkesterdirigenter, Ingar Bergby.