Animasjon av teaterplakaten for Heimanifrå

Heimanifrå – på høge hæle i Junaiten – sideprogram

Foredrag, samtaler og musikk – kom på gratis sideprogram før eller etter forestilling. 

I forbindelse med forestilling kan du få med deg gratis sideprogram. Fra foredrag til samtaler og musikk – programmet bugner av innhold som utvider opplevelsen. Sideprogrammet har et begrenset antall plasser, så husk å hente ut gratisbilletter for å sikre deg plass. Alt sideprogram er gratis og vil foregå i tidsrommet før eller etter forestilling i Kildens foajé nord. 

Fredag 25. mars: Siv Ringdal holder foredrag: Emigranter på høye hæler

kl. 18.00-18.45

Kvinners utvandringshistorie har ofte havnet i skyggen av de mannlige utvandrernes erfaringer og opplevelser. I dette foredraget vil Siv Ringdal sette søkelyset på de unge kvinnene som emigrerte fra Agder til New York i årene etter andre verdenskrig. Hva var det som drev dem? Og hvordan var overgangen fra etterkrigsårenes vareknapphet og pietisme her hjemme til den moderne storbyens overflod og alternative måter å leve på?

Manuset til forestillingen Heimanifrå – på høge hæle i Junaiten bygger fritt på Siv Ringdals bok På høye hæler i Amerika. Ringdal er etnolog, forsker og forfatter med en doktorgrad i kulturhistorie, og ansatt som førstekonservator ved Norsk Folkemuseum. 

Onsdag 30. mars: Ettersnakk med skuespillerne

Kl. 22.30-23.00

Heimanifrå-skuespillerne Ragnhild Meling Enoksen, Isabel Toming, Ann Ingrid Fuglestveit og Marius Lien inviterer til samtale og spørsmål fra publikum etter forestilling.

Onsdag 30. mars: Foredrag med Hans Martin Sveindal: Amerikafeber fra indre Agder

Kl. 18.00-18.45

Hans Martin Sveindal er webredaktør i Dyreparken, har jobbet mange år som journalist og har utgitt flere bøker. I boken Amerikafeber har han sporet opp samtlige emigranter fra bygda Grindheim etter krigen – og forteller historien om hvordan det gikk med dem i USA – både på godt og vondt. Dette er tema for foredraget. Billettlink kommer snart.