Herborg klar for Nyttårskonserten 2024

Smilende kvinne med lue utenfor Kilden

Årets første store konsertbegivenhet i 2024 er den etter hvert så tradisjonsrike Nyttårskonserten med Kristiansand Symfoniorkester. 4. og 5. januar kommer Herborg Kråkevik til Kilden for å lose publikum gjennom festkonserten.

Den folkekjære artisten skal være både konferansier og solist på festkonsertene som sparker i gang 2024, en oppgave hun tar med både alvor og humør.

– Nyttår representerer en ny begynnelse, men samtidig en avslutning av noe. For meg er det en viss melankoli i dette, noe som nok vil gjenspeile seg i Nyttårskonserten i januar. Det blir fest og latter, men ikke bare det, forklarer hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Smilende kvinne med lue utenfor Kilden

Øving i jula

Hun trekker frem flere verk hun skal synge, og gleder ikke minst til å fremføre en nyarrangert versjon av Stephen Sondheims The Ladies who lunch.

– Jeg ble spurt om det var en låt jeg alltid hadde hatt lyst til å synge, men aldri fått anledning til, og da falt valget på denne. Nå er det skrevet et helt nytt orkesterarrangement til denne, og jeg har jo merket meg at den nok er litt vanskeligere enn det jeg hadde forventet. Så det blir øving i jula, ler hun.

Godt rykte

Sist gang Herborg var konferansier og solist på nyttårskonsert i Kilden, var i 2019. Hun husker godt møtet med dirigent Julian Rachlin, og et orkester hun omtaler som uvanlig fint å jobbe sammen med.

– KSO har et veldig godt rykte på seg, og jeg husker godt hvor inspirerende det var å jobbe med både musikerne og dirigent sist gang. Det var en åpenhet og en nysgjerrighet der, som gjorde at resultatet ble veldig bra, og en fin opplevelse for oss på podiet og også for publikum. Det tror jeg vi kommer til å oppleve også i januar. Jeg gleder meg i alle fall veldig, avslutter Herborg Kråkevik.

Foto: Lars Gunnar Liestøl