Historien om Maria i Koranen klar for Agder

Musiker i bakgrunnen og fortellerkunstner

–  Historien om Maria i Koranen er en helt spesiell liten forestilling. Den gir et innblikk og et annet perspektiv til en våre mest kjente fortellinger. I tillegg til en engasjerende tekst, vil publikum også høre arabisk og persisk musikk, samt noe så sjeldent som salmer sunget på arameisk, Jesu eget språk. Dette er noe publikum i Agder bør få med seg, sier teatersjef i Kilden Teater, Valborg Frøysnes.

Forestillingen, som fikk terningkast 6 og omtale både «vakker og viktig» i Fædrelandsvennen tar utgangspunkt i Maria-skikkelsen slik den fortelles i Koranen og islamsk tradisjon. I Koranen begynner Marias fortelling før hun selv er født, og avsluttes med Jesusbarnet som snakker i vuggen.

Jesu mor

Historien om Jesu mor fortelles gjennom Mehda Zolfaqari formidling og komponist Nawar Alnaddafs musikk. Fortellerkunstner Mehda Zolfaqari håper forestillingen kan sette lys på det hun selv tenker på som en sterk og inspirerende figur i religionshistorien:

– Maria var en modig kvinne, som turte å gå imot normene. Hun har på mange måter vært en inspirasjon i mitt liv, sier hun, og har et håp om at historien kan bidra til forståelse, sier hun og fortsetter:

– Det er mye fokus på ulikheter i samfunnet og mellom religioner. Denne historien kan kanskje snu litt på det og heller sette lys på noe av det vi har til felles.  

Turnédatoer

Historien om Maria i Koranen drar de kommende ukene ut på turné i Agder. Her er spillestedene:

23. april kl. 15.00: Risørhuset
12. mai kl. 19.00: Birkenes Folkebibliotek
20. mai kl. 19.00: Sygna Kultursenter (Songdalen)
21. mai kl. 19.00: Vennesla Kulturhus
1. juni kl 19.00: Grimstad Kulturhus
2. juni kl 19.00: Meta Hansens Hus (Lillesand)

Mer om Historien om Maria i Koranen, og bilder:
https://kildencom.wpengine.com/forestilling/historien-om-maria-i-koranen/