Hva betyr Kilden for deg?

Tor Kristian Tømte (29) (t.v.)
Bjørn Larsen-Frivoll (39)

Trodde det var for høykulturelt for oss

– Vi må nok innrømme at vi har forbundet Kilden med noe litt høykulturelt, og har kanskje distansert oss litt fra det. Men nå som Dream Theater skulle komme, skjønte vi at Kilden også er for oss, forteller kameratene Tor Kristian og Bjørn.

Derfor er dette første gang de er i Kilden.

– Jeg har tenkt på det før, men så har det aldri blitt noe. Jeg har heller ikke venner som pleier å være her så ofte, forteller Bjørn.

Nå er de på plass, og sitter med hver sin øl
i baren og forventer musikk med skikkelig trøkk når konserten starter.

– Når et stort og anerkjent band kommer til Kilden, så er det moro å få det med seg. Det blir en helt spesiell setting, for de spiller jo vanligvis i store konserthaller, fortsetter Bjørn.

– Vi har store forventninger og har gledet oss helt siden vi kjøpte billetter. Det var jo dette som skulle til for å få oss opp av sofaen hjemme på Fevik, ler Tor Kristian.

Sylvi Birkeland (58)

Viste frem bilder av Kilden på cruise i Middelhavet

– Kilden er fantastisk, og moro å vise fram. Vi var på cruise rundt Kreta, og da viste jeg bilder av Kilden til en vi møtte ombord. Det viste seg at han hadde vært i Kristiansand og at Kilden hadde gjort stort inntrykk på ham. Da ble jeg faktisk litt stolt, smiler Sylvi.

Selv er hun glad i Kilden og forteller at Mozart er en favoritt.

– Nå kommer jeg ut fra konsert med Leif Ove Andsnes, og det var en flott opplevelse. Mozart er fantastisk! Vi var på før-prat med dirigenten, og fikk vite litt om bakgrunnen for musikken. Det var veldig interessant å høre på.

I dag er hun her med en venninne, men forteller at hun også gjerne er her med barn og barnebarn.

– I dag var det jo klassisk musikk, mens jeg var på juleforestilling med barnebarna i jula. Det er nettopp det brede spekteret som gjør Kilden så unik.

Tora Elise Brunvatne (19)

Jeg føler jeg har vokst opp her

– Jeg er veldig interessert i klassisk musikk, og er ofte i Kilden. Jeg føler faktisk at Kilden er en viktig del av oppveksten min, og er blitt veldig glad i stedet.  Det kjennes som jeg hører hjemme her, sier 19 år gamle Tora Elise.

Hun har en far som spiller i KSO og forteller at hun selv har vært på spilletimer hos to av trompetistene i orkesteret.

– Det gjør jo at jeg har en ekstra tilknytning til stedet. Jeg gikk på musikklinjen på videregående, og vi er en gjeng fra skolen som har vært her mye. Akkurat i dag har jeg hørt på Leif Ove Andsnes sammen med både foreldre og besteforeldre. Konserten levde virkelig opp til forventningene, og det var flott å dele opplevelsen sammen med familien min.

Hilde Ropstad (36) (t.v.)

Tone Jensen (33)

Folk med slips og nagler på samme sted

– Jeg trives veldig godt i Kilden, og konserten med Dream Theater som vi skal på nå, viser virkelig at Kilden er for alle. I kveld er det jo folk som kommer ut fra klassisk konsert med slips rundt halsen og folk som er på vei inn på metallkonsert med naglebelte. Det er veldig kult, sier Tone.

Nylig har hun sett både En folkefiende, Et dukkehjem og showet med Thomas & Harald.

– Jeg er glad i både teater og konserter, og er her ganske ofte sammen med venner, forsetter Tone.

Venninnen Hilde forteller at også hun lar seg imponere over mangfoldet.

– Alle finner noe de liker her, og det er positivt. For egen del er jeg stadig vekk i Kilden, og nå gleder jeg meg enormt til Dream Theater. Jeg begynte å høre på dem allerede på ungdomsskolen. De har utrolig variert musikk, og man trenger ikke være head-banger for å like dem, ler Hilde og legger til at hun er spent på om publikum blir sittende på stolene under konserten eller om de reiser seg

Frode Tømte (43)

Frode er på Kilden for første gang 

– Det er bare å innrømme at jeg ikke har noe forhold til Kilden, for jeg har aldri vært her før. Men jeg satt klar foran pc´en klokka 9 den morgenen billettene til Dream Theater-konserten ble lagt ut, og rakk å kjøpe billetter før de ble utsolgt, sier Frode.

Dermed måtte det et verdenskjent amerikansk metal-band til for å få 43-åringen til å besøke Kilden for første gang.

– Det er kjempekult at de spiller i Kilden. Jeg har sett dem seks ganger tidligere i Spektrum, og regner med at dette blir en annerledes opplevelse. Det er et band som krever bra lyd, og det er jeg sikker på at det blir her. Jeg gleder meg enormt.

I tillegg til å ha store forventninger til selve konserten, har han også rukket å la seg begeistre av Kilden.

– Det er rett og slett et imponerende bygg. Fin arkitektur og en fantastisk plass. Så hvis de setter opp flere konserter med band som fenger, kommer jeg garantert tilbake.