Inviterer til “teater-bonanza” siste helga i mai

Plakatbilde med tekst: Teater Bonanza på gul og rød bakgrunn

Det blir teater for enhver smak i Kilden den siste helga i mai.

I løpet av månedens siste fredag og lørdag blir det mulig å oppleve ikke mindre enn fem ulike teaterproduksjoner. Blant annet kan publikum få oppleve en «utvidet førsnakk» før Samhold Søkes, som nylig har blitt utsatt til 2022.

Smakebiter

– Vi er spente på hvordan Vorspiel Samhold Søkes blir mottatt, for dette er noe vi aldri har gjort før. Vi ønsker å lage en slags utvidet versjon av en tradisjonell førsnakk. Her kan publikum muligens være så heldige å få oppleve smakebiter fra Samhold Søkes året før premieren, men uansett vil temaet «samhold» bli diskutert på ulike måter, sier Daniel Stamnes i Kilden Kultur, som gleder seg over så mye kvalitetsteater i Kristiansand på en og samme helg.

Kritikerfavoritter

Kritikerfavorittene i Susie Wang tar turen til Kristiansand for å spille forestillingen Burnt Toast, omtalt i Aftenposten som «… noe så sjeldent som eksistensielt B-filmsplatterteater for voksne». I den helt andre enden av skalaen inviteres de yngste til LørdagsKilden og den musikalske feelgoodforestillingen Bestevenner lørdag ettermiddag. Ludvig Holbergs folkekomedie Erasmus Montanus spilles begge dagene, og Abrahams Barn av og med Svein Tindberg på lørdagen.

Stamnes håper dette kan være starten på noe som kan bli en årlig happening i Kristiansand.

Årlig happening

– Akkurat i år var det litt tilfeldig at vi endte opp med så mye bra teater på to dager, men etter noen samtaler mellom avdelingene fant vi fort ut av at dette kunne vi gjøre noe ut av. Vi tror dette allerede i år kan være et columbi egg for teaterinteresserte, sier han.

Her er programmet 28. og 29. mai: 

Fredag 28. mai

17.30: Vorspiel Samhold Søkes
19.00: Erasmus Montanus

Lørdag 29. mai

13.00: LørdagsKilden: Bestevenner
18.00: Erasmus Montanus
18.30: Vorspiel Samhold Søkes
19.00: Abrahams Barn av og med Svein Tindberg
20.30: Susie Wang’s Burnt Toast