Julian Rachlin velkommen som 1. gjestedirigent

Bilde av Julian Rachlin ute i bygate

[etm_menu width=”auto” aligment=”none” display=”0″ flag=”2″ layout=”2″ ]

Kilden ønsker Julian Rachlin velkommen som 1. gjestedirigent for Kristiansand Symfoniorkester 

Torsdag 29. november får Kilden Julian Rachlin, fiolinist og dirigent i verdensklasse, sin debut som 1. gjestedirigent for Kristiansand Symfoniorkester (KSO) med konserten «Sinfonia Concertante» Julian Rachlin og KSO gjør tilsammen tre felles konserter i Konsertsalen i Kilden i 2018/19. Utover debutkonserten kommer Nyttårskonserten «En aften i Wien, med russisk vri» (9.-12. januar) og «Bilder fra en utstilling» (17. januar.) I tillegg til å dirigere vil Rachlin være solist i to av konsertene.

– Vi er veldig stolte over samarbeidet med Julian Rachlin. Han er i elitesjiktet som fiolinist, og har et enormt musikalsk talent. Kjemien mellom Rachlin og KSO er svært god, så her ligger alt til rette for store konsertopplevelser, sier Hans Bodin, programsjef i KSO.

 

Mer om Julian Rachlin-konsertene i Kilden Teater og Konserthus:

29. november, Sinfonia Concertante: Julian Rachlin og bratsjisten Sarah McElravy er solister i W.A. Mozarts Sinfonia Concertante, av mange betraktet som hans fremste soloverk.  Sarah McElravy er også solist i Paul Hindemith sitt korte kontemplative stykke «Trauermusikk» og det bys på Beethoven Coriolan Ouverture og W.A. Mozarts symfoni nr. 36 som den geniale komponisten kreerte på kun tre dager unner et opphold på Greve Thun’s slott i utkanten av Linz, Høsten 1783.

9.-12.januar, Nyttårskonserten 2019: En aften i Wien, med russisk vri. Julian Rachlin er svært glad i den tradisjonelle konserten fra Wien på Nyttårsdagen. Han har skapt sin egen versjon hvor Johann Strauss musikk kompletteres med bl.a. utsnitt fra Tsjajkovskijs «Nøtteknekker» og i tillegg fremfør Julian noen virtuose solistiske fiolinperler av Fritz Kreisler m.fl.  Som konferansier har vi gleden å presentere Herborg Kråkevik.

17. januar, Bilder fra en utstilling: Rachlin dirigerer ett av musikkhistoriens mest fargerike og underholdende verk. Modest Mussorgskys pianostykke «Bilder fra en utstilling» inspirert av kunstneren og vennen Emil Hartmann sine bilder, har i Maurice Ravels instrumentering blitt en stor favoritt både hos publik og musikker. Før pause er den russiske cellisten Boris Andrianov solist i to melodiøse verker av Peter Tsjajkovskij: Andante Cantabile og Variasjoner over et Rokokko tema.

Mer info her

 

Om Julian Rachlin

Julian Rachlin som født og oppvekst i Litauen fløtet tidlig til Wien hvor han studerte for bl.a. Pinchas Zuckerman. I 1988 van den blott 14 år gamle Julian EBUs konkurranse «Young Musicians» (den tre år eldre Leif Ove Andsnes kom på andre plass!) Det innebar starten på en lysende solistkarriere. Rachlin har de siste to tiår har alt mer viet seg til dirigering og har i dag posisjon som 1. Gjestedirigent i både The Royal Northen Sinfonia i Newcastle og Turku (Åbo) Filharmonisk Orkester.

Mer info på: http://www.julianrachlin.com