Kristiansand Symfoniorkester

Vårens kammerkonserter 2023

Kvinne i trapp
Sigmund Eikeset, fiolin


Første destinasjon – Grimstad

Sigmund Eikeset (Fiolin) og Simon Breyer (Horn) har jobbet sammen i Kristiansand Symfoniorkester i mer enn 10 år. Sammen deler de en sterk interesse for kammermusikk fra nyere tid. Når disse kommer til Grimstad Rådhus, tar de med seg den tyske pianisten Cordula Hakke, professor i kammermusikk ved UiA. Hakke er en erfaren interpret av ny musikk. Under kammerkonserten får du oppleve tre kontrasterende komposisjoner for trio. Konserten er et samarbeid med Musikkens Venner Grimstad.
__
GRIMSTAD RÅDHUS – 12.02.2023 – kl 17.00

Dette kan du vente deg

Det var komponistene Marc André Dalbavie (Frankrike)  Hugh Watkins (Storbritania) og John Harbison (USA) som i Brahms´tradisjon var de første til å skrive et eminent verk for den genuine sammensetningen av instrumenter. 

Programmet byr på både stor virtuositet (teknisk dyktighet) og en rikdom av visjonære klangfarger. Mens Dalbavie eksperimterer med såkalte syntetiske toneskalaer, prøver Watkins seg som storsymfonisk arkitekt. Konserten avslutter med andektig (grublende) stemning i Harbisons Twilight music fra 1985 – inspirert av både sakral vokalmusikk fra middelalder og new age jazz. 

Program:

Marc André Dalbavie – Trio
Hugh Watkins – Horntrio
John Harbison – Twilight music

Kvinne med kostyme
Simon Breyer, horn
Kostymeskisser
Cordula Hacke, piano

Kristiansand Symfoniorkester (KSO) er et av Norges syv profesjonelle symfoniorkestre og består av 71 heltidsansatte musikere. KSO er et ungt og vitalt ensemble i sterk utvikling og har ansatte fra 17 ulike nasjoner.

Vennesla og Lillesand får besøk

I midten av mars kan Vennesla og Lillesand glede seg til besøk av en strykekvartett fra Kristiansand Symfoniorkester. Trioen består av Josine van den Akker (fiolin), Edda Stix (bratsj) og Jasper Havelaar (cello). Sammen skal de spille vidunderlige verk av den ungarske komponisten Zoltan Kodaly og den viktigste tyske orgelkomponisten etter Bach; Max Reger. Avslutningsvis spiller de franske Jean Francaix sin trio for strykere. 

VENNESLA BIBLIOTEK – 11.03.2023 – kl 13.00 – Gratis inngang
META HANSENS HUS LILLESAND – 12.03.2023 – kl. 19.00

Program:

Zoltan Kodaly: Intermezzo
Max Reger: Stryketrio nr.1 i a-moll
Jean Francaix: Trio for strykere
To kvinner i sminkerommet
Jasper Havelaar (cello), Josine van den Akker (fiolin) og Edda Stix (bratsj).

«Når du har vært på fest og fuglene ikke lar deg sove ut»

Vi er en gjeng fra Kristiansand Symfoniorkester; Karen Walthinsen (fiolin), Josine von den Akker (fiolin), Svetlana Jelic (fiolin), Edda Stix (bratsj), Jane Kärnerer (bratsj), Wolfram Kärner (cello) og Sergio Ciomei (Harpsichord) som er invitert til å bli med på fest ved hoffet med musikk og dans! Gjennom konsertens program får publikum oppleve en fest som varer til langt på natt. Vi kommer hjem i de små timene mens nattevakten tar sin siste runde. Når hodet lander på puta begynner fuglene å synge, og folk er på vei til kirken. Opplev et musikalsk døgn i barokken!

VÅGSBYGD KIRKE, KRISTIANSAND – 19.03.2023 – Kl. 19.00

Programmet:

Johan Heinrich Schmelzer (ca 1623-1680):

Sonata V à sei fra Sacro-profanus concentus musicus

Georg Muffat (1653-1704)

Illustres Primitiae fra Florilegium Secundum

Johan Heinrich Schmelzer Sonata à 3

Heinrich Ignaz Franz von Biber (1644-1704) Serenate à 5 “Der Nachtwächter”

Kvinne med kostyme
Kostymeskisser

Nyt en klassisk konsert på Gimle gård

Denne ettermiddagen på Gimle gård får du høre de to etablerte ensemblene Duo Totakt og Trio Morild hver for seg og i samspill som kvartett. På programmet står Bjarne Brustads «Capricci» for fiolin og bratsj, Ernö Dohnanys «Serenade i C for stryketrio» og Dimitri Schostakowitschs strykekvartett nr.7. Felles for alle tre verk er det folkloristisk-humoristiske i det musikalske uttrykket. Men mens Brustads «Capricci» beveger seg mer inn i et moderne folkemusikk-tonespråk holder seg Dohnany til de romantiske harmoniene. Schostakowitschs kvartett nr.7 er den korteste av alle hans kvartetter, men med musikalske ideer og innfall som hadde vært mange nok til en hel sinfoni! 

GIMLE GÅRD, KRISTIANSAND – 22.04.2023 – Kl. 14.00

Program:

Bjarne Brustad: Capricci for fiolin og bratsj (1931)   

Ernö Dohnany: Serenade in C op.10 for stryketrio (1902)        

Dimitri Schostakowitsch: Strykekvartett nr. 7 in fis-moll, op.108 (1960)     

To kvinner i sminkerommet
Armando Toledo Aribu (fiolin), Andrea Christiane Berglihn (fiolin), Kjell Åge Stoveland (bratsj) og Leonardo Sesenna (cello).