Kilden avlyser forestillinger med russiske kunstnere

kulturbygg i blått og gult

– Bruddene på folkeretten vi ser i Ukraina er svært alvorlige. Det er viktig at vi alle gir et tydelig signal om uretten som nå blir begått i Europa, enten det er snakk om nasjoner, store internasjonale selskaper, et kunsthus på Sørlandet eller enkeltmennesker, sier administrerende direktør Harald Furre.

Vedtaket fra et ekstraordinært styremøte i Kilden teater og konserthus ettermiddag lyder: “For å tydelig markere vår avstand fra Russlands invasjon i Ukraina velger Kilden å avlyse russiske artister og ensembler inntil videre.”

Sammen i solidaritet

– Det er viktig for oss å understreke at avlysningene er en prinsipiell markering mot Putins meningsløse angrepskrig i Ukraina. Markeringen er ikke rettet mot folket i Russland og kunstnerne, men for å markere avsky mot krigshandlingene rettet mot Ukraina. Om vi alle står sammen i solidaritet med Ukraina, mot krig, vil det bli lagt merke til, også i Kreml, sier Furre.

Allerede fredag ettermiddag avholdt Kilden en solidaritetsmarkering for rundt 200 fremmøtte i foajeen. Bygget ble i forbindelse med markeringen lyssatt med fargene fra det ukrainske flagget og det ble formidlet både appeller og kulturelle uttrykk. Lysene skal på ny tennes onsdag og torsdag denne uken i et felles nasjonalt initiativ for hele kultursektoren. 

Publikum som har billetter til berørte arrangement, kan velge mellom å få beløpet refundert, eller donere dette til humanitære tiltak i Ukraina. Billettinnehavere vil bli kontaktet av Kildens billettkontor.