Kilden Teater med bibliotekbesøk i januar

Teaterplakat, Frøysnes, Espeland, Rafaelsen

Kilden Teater skal i januar besøke flere biblioteker i regionen for å snakke om årets to første premierer, Eg er vinden av Jon Fosse og Idioten av Fjodor Dostojevskij. Allerede 10. januar står Arendal bibliotek for tur.

– Vi er et teater for hele regionen, og disse bibliotekbesøkene i forkant av de kommende forestillingene gjør at vi kommer i dialog med det lokale publikummet og gir dem noen knagger å henge forestillingen. Forhåpentligvis vekkes en interesse både for stykket og for teater generelt, forteller teatersjef Valborg Frøysnes i Kilden Teater.

Hun har med seg den ene av to skuespillere i Eg er vinden av Jon Fosse, Henrik Rafaelsen, til Arendal bibliotek 10. januar og den andre, Morten Espeland til Grimstad bibliotek 12. januar. De skal snakke om forestillingen og om Jon Fosse, en av verdens mest spilte samtidsdramatikere, forfatterskap.

Tilstedeværelse i regionen

19. januar besøker Frøysnes Lindesnesbibliotekene i Buen i Mandal der hun vil samtale med Louise Pariggi, mens filosof ved Universitetet i Agder, Einar Duenger Bøhn og Kildens David Holme kommer til Froland folkebibliotek samme dag. Sistnevnte skal handle om Idioten av Fjodor Dostojevskij. Alle bibliotekbesøkene er en del av Kilden ut i Agder.

– Kilden ut i Agder handler om større tilstedeværelse ute i regionen. Det å møte publikum der de bor er helt avgjørende for at de skal oppleve at Kilden også er for dem, sier Frøysnes. Vi gleder oss veldig til dette!

Fullstendig liste over bibliotekbesøk

10. januar kl 19.00: Arendal bibliotek. Besøk av Henrik Rafaelsen og Valborg Frøysnes
12. januar kl 19.30: Grimstad bibliotek. Besøk av Morten Espeland og Valborg Frøysnes
19. januar kl 12.00: Froland folkebibliotek. Besøk av Einar Duenger Bøhn (UiA) og David Holme
19. januar kl 19.00: Lindesnesbibliotekene, Buen i Mandal. Besøk av Valborg Frøysnes og Louise Pariggi.