KILDENS STØRSTE JULETRADISJON

Bilde av kor og orkester på scenen

I Juleevangeliet omfavnes Blå Kors av Ole Paus, Kristiansand Symfoniorkester, barnesang og seniorsang.

Konserten Juleevangeliet er blitt en viktig tradisjon i Kilden Teater og Konserthus, men det er første gang Kilden og Blå Kors samarbeider om de to forestillingene. Prosjektleder i Blå Kors, Ronnie Jacobsen, sier at publikum kan vente seg en stemningsfull kveld med fokus på omsorg og medmenneskelighet.

– Juleevangeliet vil bli lest av mennesker fra Blå Kors. Mennesker som vet hva livets skyggesider handler om. Selv om julen er en fin høytid så er det også en sårbar og vanskelig tid for mange, og det må vi aldri glemme.

Han tror at konserten blir en påminnelse om å ta vare på menneskene rundt seg, og sier at det er godt å kunne samles om noe fint på tvers av familiebånd og andre relasjoner.

– Ole Paus har opptrådt i flere sammenhenger med Blå Kors tidligere. Vi er sikre på at han vil være med på å gjøre dette til en ekstra flott kveld. Så håper jeg samtidig at konserten vil ta fokuset litt bort fra den materialistiske overfloden og heller minne oss på hva julens egentlige budskap handler om.

 

Det kunne likegodt vært meg

Ole Paus gleder seg til konserten. Han mener innsatsen fra Blå Kors er avgjørende for mange mennesker, og at det ofte er tilfeldig hvem som trenger hjelp fra organisasjonen.

– Jeg tenker at hadde det ikke vært for at jeg kan spille gitar, kunne det likegodt vært meg som var en av brukerne. Det rammer så tilfeldig, og derfor kjennes det nært og fint å få være med på dette, sier Paus, og legger til:

– Det er ikke så dumt å løfte blikket litt og bli minnet på at jula er en av de få religiøse høytidene vi har. Den angår alle mennesker, uansett hvordan vi har det her i livet, sier Paus.

 

To konsertkvelder

Kommunikasjonssjef i Kilden, Marie Teresie Sørensen, sier at Juleevangeliet har blitt en viktig tradisjon i teater- og konserthuset. Konserten er en del av Kilden Dialog, som ivaretar Kildens samfunnsprosjekt.

– I Kilden inviteres mennesker til å skape sammen med oss. Vi lager de profesjonelle og kunstneriske rammene rundt forestillingen og amatørene lager innholdet sammen med oss, sier Sørensen.

Fra Kilden deltar Kristiansand Symfoniorkester og seniorkoret Sølvstrupene. Det blir et solid og variert program hvor profesjonelle artister og musikerne står side om side med barnekorsangere og andre amatører.

Juleevangeliet skal fylles med innhold som harmonerer med julebudskapet. Blå Kors gjør et veldig viktig arbeid, og det var naturlig å invitere dem inn i prosjektet, sier Sørensen.

 

Kilden Dialog

Kilden Dialog er et kompetansesenter for medskapende kunst og sosial verdi- skapning. Gjennom sine kunstprosjekter skal Kilden Dialog inkludere og engasjere et mangfold av grupper i samfunnet.

 

Blå Kors

• Blå Kors ble etablert i Norge i 1906, 29 år etter oppstarten i Sveits

• I 1909 startet Blå Kors arbeidet i Kristiansand

• Blå Kors er en felleskristen, diakonal organisasjon og driver sitt arbeid ut fra tre hovedmålsettinger: Hjelpe rusavhengige, utbre den rusfrie livsstilen og formidle det kristne budskapet gjennom ord og handling

• Blå Kors skal være en brobygger mellom mennesker og aktuelle hjelpeinstanser, mellom ulike fag og profesjoner og mellom frivillige og ansatte

Tekst: Kari Byklum / aStory