Klar for sin andre premiere i Kilden Teater

Regissør stående i rom

– Det hadde sikkert gått an å gjøre et tryggere valg, men det er noe med, det er som man ikke får helt tak i det. Det har sin egen logikk, men den logikken insisterer på å være i stadig endring, sier regissør Mari Vatne Kjeldstadli.

Rosmersholm skal spilles inne i et plasslagd hus på Intimscenen, hvor både publikum og skuespillerne skal befinne seg inne i det samme rommet. Og det er i dette tette, regissøren ofte opplever en helt spesiell energi.

“3D-stemning”

– Når lyden, det visuelle, skuespillerne og publikum kommer så nær, kan det utløses en energi jeg synes er helt fantastisk. En slags “3D-stemning”. Det hadde vært utrolig gøy å oppleve med denne forestillingen, sier hun.

Kjeldstadli har gjort regi i Kilden én gang tidligere. Det var storproduksjonen Jonas av Jens Bjørneboe som også var teatersjef Valborg Frøysnes’ første produksjon i Kilden Teater.

Jonas var min første hovedsceneproduksjon som regissør, og jeg husker det var overveldende på alle måter. De fleste av de involverte hadde aldri gjort teater i en sånn skala før, og jeg husker at vi i løpet av første prøvedag inne på scenen ble enige om at «klarer vi dette, klarer vi alt», forteller hun.

Jonas-suksess

Jonas ble en publikumssuksess, fikk lovord fra anmeldere, og en Heddapris-nominasjon til Honningbarna for «beste lyddesign».

Nå er hun altså tilbake, denne gangen med en oppsetning hun selv beskriver som «en hovedsceneproduksjon dyttet inn i Intimsalen».

– Med det mener jeg at vi har virkelig ikke spart på noe som helst i denne produksjonen. Det er nesten litt overveldende hva vi har klart å få til på et så begrenset område. Og så vi fått låne to musikere fra Kristiansand Symfoniorkester til forestillingen. Det synes jeg er veldig stas, sier Kjeldstadli.

Sterkt kunstnerisk lag

Med seg har regissøren et sterkt kunstnerisk lag, med Norunn Standal (scenograf/lysdesign), Ingvild Langgård (kompoinst/lyddesign) og Synne Reichelt Føreland (kostymedesign).

Skuespillerne er Henrik Rafaelsen (Johannes), Ragnhild Meling Enoksen (Rebekka), Ulla Marie Broch (Kroll), Isabel Toming (Helseth), Lars Funderud Johannessen (Brendel) og Eirik Langås Jørgensen (Mortensgård).

Og i tillegg er altså musikerne Lars Lunde og Pål Svendsberget med fra KSO.

Rosmersholm av Henrik Ibsen spilles i Intimsalen fra 30. april til 28. mai. Mer enn 50 prosent av billettene er allerede solgt.