KLAR FOR SJEFSROLLEN

Bilde av teatersjef Valborg Frøysnes som sitter på en stol i teatersalen

Ny teatersjef: Fra januar 2020 tiltrer Valborg Frøysnes rollen som teatersjef i Kilden. Foto: Aptum / Jon-Petter Thorsen

Etter 20 år som skuespiller og teaterviter tiltrer Valborg Frøysnes som sjef for Kilden Teater i januar 2020. Hun begynner med et bidrag til hundreårsjubileet for Jens Bjørneboe; en forestilling basert på hans klassiker Jonas – som har premiere i februar.

Som teatersjef vil Valborg Frøysnes (42) bruke all sin skuespiller- og teatererfaring, sine kunstneriske visjoner og strategiske grep til å utvikle Kilden Teater videre. Hun ønsker at flere skal oppleve tilhørighet til teateret, ikke minst de unge.

– Det er ingen grunn til at ikke også de unge skal kjenne på et eierskap til Kilden som hus. Alle skal ikke nødvendigvis like teater, men alle skal ha muligheten til å oppleve kunst og man skal føle seg velkommen når man kommer til Kilden. Jeg har også stor tro på å være i kontinuerlig dialog med publikum, og ikke bare kaste på dem masse nytt som de ikke har grunnlag for å forholde seg til.

(mer…)