Klart for Europakonferansen 2023

Plakat for Europakonferansen

For fjerde år er det 5. mai klart for Europakonferansen i Kilden teater og konserthus. Konsekvensenene av Russlands invasjon av Ukraina er konferansens viktigste tema.

Med Europarådet i ryggen, og en rekke eksperter, foredragsholdere og prominente gjester fra inn- og utland til stede, ligger alt til rette til å bli spennende dager i mai. Demokratiuka foregår på ulike steder i Kristiansand 2. – 8. mai, og Europakonferansen blir avholdt i Kilden teater og konserthus på selve Europadagen, 5. mai.

Pussy Riot

Blant de mange navnene som skal bidra på Europakonferansen finnes tidligere president i Litauen, Dalia Grybauskaite, assisterende generalsekretær i Europarådet, Bjørn Berge, Pussy Riot-artist og aktivist Lusine Djanyan

Ordfører Jan Oddvar Skisland ønsker å gjøre Kristiansand til et senter for debatt og utvikling for å styrke demokrati og menneskerettigheter.

– Gjennom Europakonferansens program og arrangementer ellers i Demokratiuka, håper vi å bidra til å sette disse viktige temaene på dagsorden, og fortsette å bygge opp under vår målsetning om å være en internasjonalt orientert kommune, sier Skisland.

Fjerde gang

Den første Europakonferansen ble avholdt i Kristiansand i 2020, og på grunn av pandemien ble arrangementet heldigitalt, og strømmet fra Kilden teater og konserthus. I 2021 ble arrangementet delvis strømmet, mens det endelig i 2022 ble åpnet opp for fysisk deltakelse.

Europakonferansen arrangeres av følgende samarbeidspartnere: Kristiansand kommune, Kilden teater og konserthus, Agder fylkeskommune, ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter, Europarådet, Cultiva, Kunstilo, KS, Universitetet i Agder og Vest Agder-museet.

Mer info om Europakonferansen her