Klassikere og urpremierer i Kilden Teater i 2022

4 personer som sitter og prater på en liten scene mens en gruppe mennesker sitter og ser på. Kameraoperatører er synlig i bildet.

Valborg Frøysnes i samtale med Rune Belsvik, Siv Ringdal og Bjøro Håland.


Teatersjef Valborg Frøysnes presenterte i dag programmet for Kilden Teater 2022. Programmet strekker seg fra en av teaterhistoriens store klassikere til en urpremiere av Rune Belsvik.

Heimanifrå – på høge hæle i Junaiten heter storsatsningen fra Kilden Teater i 2022. Rune Belsvik returnerer til teaterscenen med et nyskrevet manus om Agderkvinnenes utvandring til Amerika på 1950- og 60-tallet, en historie relevant for store deler av befolkningen på Sørlandet. Regi er ved Runar Hodne.

En kvinne og mann i samtale. I bakgrunnen henger det plakater på veggen
Regissør Runar Hodne i samtale med teatersjef Valborg Frøysnes. 

Relevant i Agderfylkene vil også Anne av Paal-Helge Haugen være, som blir en musikalsk dramatisering av forfatter og poet Paal-Helge Haugens prisvinnende punktroman fra 1968. Forestillingen skal spilles på turné ute i Agder før den også spilles i Kilden teater og konserthus og blir regissert av Sullivan Nordrum.

18. juni er det klart for nypremiere på den store teaterklassikeren Kirsebærhaven av Anton Tsjekhov. Forestillingen, med regi av den internasjonalt anerkjente Laurent Chétouane fikk bare spille to forestillinger i 2021, og settes derfor opp igjen på forsommeren 2022.

– Mye å glede seg til

Teatersjef i Kilden Teater, Valborg Frøysnes, oppsummerer forventningene til 2022 slik:

– Publikum har mye å glede seg til i 2022, med en stor variasjon, og mange fantastiske kunstnere involvert. Flere av disse stykkene har vi jobbet med lenge nå, så det føles ekstra godt å få vise dette til neste år, sier Frøysnes.

Premiereoversikt 2022

4. februar: Heimanfrå – på høge hæle i Junaiten av Rune Belsvik
19. februar: Historien om Maria i Koranen, fortalt av Mehda Zolfaqari
29. april: Rosmersholm av Henrik Ibsen
6. mai: Anne av Paal-Helge Haugen
18. juni: Kirsebærhaven av Anton Tsjekov (nypremiere)
5. juli: Horde av Fiksdal/Holte
27. august: Samhold søkes av Jonas Corell Petersen
9. september: Galaksehopen av Chrisander Brun, Kristin Helgebostad og Ingeleiv Berstad
21. oktober: Som dere vil av William Shakespeare
24. november: …like til Betlehem av Asbjørn Arntsen

Mann med cowboyhatt som sitter i en sofa og synger. En mann spiller gitar, mens en annen spiller trekkspill.
Bjøro Håland spiller i musikkteateret Heimanifrå. Her sammen med Bjørn Charles Dreyer (gitar) og Øystein Lauen (trekkspill).

Prisvinnende

Kilden Teater har tidligere vunnet priser for sine plakatserier, hvor det hvert år samarbeides med lokale kunstnere om å lage et helhetlig uttrykk for kommende sesong. Teaterplakatene for 2022 er laget av Erik og Anna Maria Pirolt. Les mer om plakatserien her.

Se vide0 fra lanseringen her: 


Tekst: Kjetil Nordhus

Foto: Heida Gudmundsdottir