KSO feirer Beethoven med ny Youtube-kanal

Bildecollage av musikere og dirigent som spiller

17. desember er det 250 år siden Ludwig van Beethoven ble døpt. KSO feirer den store dagen med å lansere sin nye Youtube-kanal, spekket med høydepunkter fra orkesterets egen Beethoven-festival tidligere i høst.  

– Vi synes det er en fin start for Youtube-kanalen å fylle opp med høydepunkter fra det som var noen hektiske og fantastiske uker for orkesteret, sier direktør Geir Rebbestad, som håper Youtube-kanalen kan hjelpe til at enda flere får øynene opp for KSO.   

Beethoven 250 ble arrangert i Kilden teater og konserthus i løpet av to og en halv innholdsrike uker i november. Her ble åtte av Beethovens ni symfonier fremført, dirigert av Nathalie Stutzmann. I tillegg var det en rekke kammerkonserter og sidearrangement.  
 
– Så skal vi heller ikke glemme at vi var nødt til å gjennomføre festivalen med svært begrenset antall publikummere i salen. Vi håper at dette kan være et slags plaster på såret for de som ønsket å få dette med seg, men ikke fikk plass. Konsertene er hovedsakelig de som ble spilt på festivalen i høst, sier Rebbestad.