KSO og Steamdome allierer seg i sommer

Orkesterdirektør med orkesterscenen i bakgrunnen

«Ola Kvernberg har ambisjoner om å skape bakoversveis og hakeslepp hos publikum når tredje utgave av Steamdome ruller ut på veien sommeren 2024. Forsterket med symfoniorkester blir beistet større og mektigere enn noen gang!»

Slik starter pressemeldingen som røper det spennende samarbeidet mellom ett av landets mest kritikerroste band og ett av landets mest fremadstormende symfoniorkestre. Direktør i Kristiansand Symfoniorkester, Pål Svendsberget, er svært glad for å ha fått samarbeidet på plass.

Energiboost

– Dette har jeg stor tro vil bli en opplevelse for orkesteret, bandet og ikke minst publikum. Å kunne vise frem dette for publikum hjemme på Sørlandet, og så dra til Oslo Jazzfestival dagen etter, håper jeg vil gi en god energiboost både for publikum og musikere som en kan ta med seg inn i et flott sesongprogram for KSO, sier Svendsberget.

Med Steamdome har Ola Kvernberg gjennom to album og euforiske konserter for alvor tatt steget over fra den høflige jazzmenigheten og ut på klubbscener og dansegulv. Når han slipper løs tredje og foreløpig siste del av Steamdome-beistet, er det uten hemninger i et prosjekt som allerede har vist seg enda større, mektigere og tøffere.

Likestilt samarbeid

Samarbeidet mellom band og orkester beskriver han likevel som 100 prosent likestilt. Orkestermusikerne skal ikke bli degradert til statister som supplerer med noen fine akkorder mens bandet står på den andre siden av scenen og spiller noe tøft.

– For meg er alle musikerne som The Avengers, og det er min jobb å finne de superkreftene som finnes blant dem. Det vil uansett være grov misbruk av ressurser, dette er rå musikere på ekstremt høyt nivå, sier Kvernberg.

Monumentalt

«Steamdome III: Beyond The End» hadde sin monumentale urfremføring foran over 3000 mennesker i skumringstimene på sensommeren 2023. I middelalderske omgivelser i Borggården i Trondheim avsluttet Ola Kvernberg Steamdome Olavsfestdagene sammen med Trondheim Symfoniorkester, og blåste liv i prosjektets tredje kapittel. Sommeren 2024 slippes «Steamdome III» som album, og Ola Kvernbergs enorme maskineri ruller ut på veien. Sammen med Kristiansand Symfoniorkester.

Konserten med Steamdome og Kristiansand Symfoniorkester vil bli avholdt i Kilden teater og konserthus torsdag 15. august, og under Oslo Jazzfestival fredag 16. august.

Foto av Ola Kvernberg: Nina Djærff
Foto av Pål Svendsberget: Lars Gunnar Liestøl