Foto: Nina Djærff

STEAMDOME III: BEYOND THE END

Når

15. aug

Scene

Konsertsalen

Pris

150 - 490 ,-

Varighet

90 minutter

Kommende forestillinger

Ola Kvernberg har ambisjoner om å skape bakoversveis og hakeslepp hos publikum når tredje utgave av Steamdome ruller ut på veien sommeren 2024. Forsterket med Kristiansand Symfoniorkester blir beistet større og mektigere enn noen gang!

Med Steamdome har Ola Kvernberg gjennom to album og euforiske konserter for alvor tatt steget over fra den høflige jazzmenigheten og ut på klubbscener og dansegulv. Når han slipper løs tredje og foreløpig siste del av Steamdome-beistet, er det uten hemninger i et prosjekt som allerede har vist seg enda større, mektigere og tøffere. 

Konserten med Steamdome og Kristiansand Symfoniorkester vil bli avholdt i Kilden teater og konserthus torsdag 15. august, og under Oslo Jazzfestival fredag 16. august.

“Fullt trøkk og strykere som ga gåsehud”
Adressa, 2023

Anmelderne er over seg av begeistring for prosjektet: 

«Et mesterverk» – Nettavisen, terningkast 6

«Gigantomani» – VG, terningkast 6

«En knallsterk avslutning av triologien» – Musikknyheter, 9/10

Se Ola presentere del to av prosjektet her:

MEDVIRKENDE:

Kristiansand Symfoniorkester under ledelse av Nick Davies
Ola Kvernberg (fele/bratsj/tangenter/elektronikk)
Nikolai Hængsle (bass/gitar/perk)
Petter Vågan (gitarer/lap steel/tangenter/elektronikk)
Daniel Formo (tangenter/elektronikk)
Erik Nylander (trommer/trommemaskin)
Olaf Olsen (trommer)
Lyd: Tor Brevik
Lys: Steffen Telstad

Foto: Adressa
En musikers midtlivskrise

Da «Steamdome I» så dagens lys – først som bestillingsverk for Trondheim Jazzfest og Moldejazz i 2016 – beskrev Kvernberg prosjektet som en slags midtlivskrise, musikerens versjon av å kjøpe motorsykkel. Siden har det fått en større og bredere betydning, som hans working band og musikalske hovedprosjekt. Da albumet kom i 2017 landet det en overraskende tiendeplass på lista over Norges mestselgende vinylplater i Norge, og et av de mest oppsiktsvekkende kommersielle gjennombruddene for en Norsk jazzmusiker var et faktum. Der «Steamdome I» var ganske punka, jammete og løs, var «Steamdome II» fra 2021 strammere og mer gjennomkomponert.

«Steamdome III: Beyond The End» hadde sin monumentale urfremføring foran over 3000 mennesker i skumringstimene på sensommeren 2023. I middelalderske omgivelser i Borggården i Trondheim avsluttet Ola Kvernberg Steamdome Olavsfestdagene sammen med Trondheim Symfoniorkester, og blåste liv i prosjektets tredje kapittel. Sommeren 2024 slippes «Steamdome III» som album, og Ola Kvernbergs enorme maskineri ruller ut på veien. Alle som falt for de to første delene vil kjenne seg igjen også i «Steamdome III» – selv med symfoniorkester vil det rytmiske stå sentralt.

Om dirigenten

Dirigent for Kristiansand Symfoniorkester og «Steamdome III» blir Nick Davies, som også var med under urfremføringen i Trondheim og på albuminnspillingen. Briten startet sin dirigentkarriere i 1986 i Londons West End. Han hadde i 1991 sin symfoniorkesterdebut med Royal Philharmonic Orchestra, der han fortsatt er en populær gjestedirigent. Siden 2011 har han vært sjefdirigent for Vantaa Pops Orchestra i Finland og han har i mange år vært tilknyttet GöteborgsOperan. Davies dirigerte Kringkastingsorkesteret under Nobelkonserten hvert år mellom 2007 og 2017. Han har også jobbet med blant andre Central Opera Company of Beijing, Hong Kong Philharmonic, Hong Kong Sinfonietta, Melbourne Symphony Orchestra, Sydney Symphony Orchestra og New York City Opera.

Kjøp billetter

  • august 2024
  • 15.
    tor
    Tid:
    19:30 - 21:00

Forslag til deg

SOMMER I KILDEN 24. – 27. juli

24. jul 2024 - 27. jul 2024

Gratis

Smakebitkonsert

22. aug 2024

KJøp

Sesongåpning med Julian Rachlin og Kirill Gerstein

29. aug 2024

KJøp