KSO til Vennesla og Mandal

Kilden på befaring på Hunsfos

Kristiansand Symfoniorkester (KSO) tar turen til Vennesla for første gang siden Kilden ble etablert da de i mars spiller tre ønskekonserter på tre dager på tre ulike steder i Agder.

– Vi har gått ut med at vi skal være mer representert ute i regionen, og da føles det ekstra gøy å kunne annonsere at orkesteret for første gang på så mange år skal spille i vår nabokommune, Vennesla. Vi er selvsagt også glade for å få kunne komme til Mandal i år, sier administrerende direktør i Kilden teater og konserthus, Harald Furre.

Fjær i hatten

Konserten skal gå av stabelen i storstua PM5 i Hunsfos næringspark torsdag 18. mars. At Kristiansand Symfoniorkester skal spille i Vennesla, og attpåtil midt i det som er en stor del av moderne Venneslas identitet, Hunsfos Fabrikker, gleder Agnar Espegren i Hunsfos næringspark stort:

– Dette er en fantastisk nyhet for Vennesla og en skikkelig fjær i hatten for oss. Det er gøy å kunne være med å gi dette til bygdas befolkning, og vi håper mange vil sette pris på dette. Bare tanken på at et fullt symfoniorkester skulle spille en konsert akkurat her var helt utenkelig bare for noen få år siden. Nå er det en realitet.

Tre ønskekonserter

KSO gjester sin nabobygd i nord som en av tre ønskekonserter i samarbeid med Fædrelandsvennen allerede i mars måned. På disse konsertene kan publikum i forkant bestemme hva orkesteret skal fremføre, og disse har vært svært populære siden konsertsamarbeidet ble etablert med Fædrelandsvennen i årtusenskiftet.

Foruten Vennesla blir det konserter i Kilden teater og konserthus onsdag 17. mars og i Buen Kulturhus i Mandal fredag 19. mars.