Kilden Teater 2021

Plakat med oransje bakgrunn og rosa elementer foran

Kirsebærhaven

av Anton Tsjekhov
Premiere 26. februar

Nå har du muligheten til å oppleve en av teaterhistoriens virkelig store klassikere i Kilden. Kirsebærhaven ble skrevet av den russiske dramatikeren Anton Tsjekhov i 1904, kort tid før hans død. Historien handler om en verden der ingenting er som det en gang var, og om hvordan mennesker møter disse endringene. 

Blå plakat med røde elementer. Til forestillingen Erasmus Montanus.

ERASMUS MONTANUS

av Ludvig Holberg
Premiere 05. mai

Ludvig Holbergs kjente og kjære folkekomedie Erasmus Montaus er en sentral klassiker i nordisk teater. Historien handler om studenten Rasmus Berg som har forlest seg på latin og logisk argumentasjon i Kongens by. Og når han vender tilbake til bygda, er det som en ny mann. Borte er bondesønnen Rasmus Berg – nå heter han Erasmus Montanus. 

Samhold søkes

av Jonas Corell Petersen
Urpremiere 28. mai

Velkommen til urpremiere på Samhold søkes. Forestillingen skulle egentlig hatt premiere i mars 2020, en uke før ble Norge korona-stengt. Nå prøver vi igjen, med en forestilling med et tema som vi i lys av pandemien kanskje vil kjenne oss ekstra godt igjen i. Samhold søkes tar nemlig utgangspunkt i det motsetningsfulle ønsket om både frihet og fellesskap.  

Vilhelm Krag 150 år

På julaften 2021 er det 150 år siden Vilhelm Krag ble født. I den forbindelse vil Kilden feire Sørlandets store dikter med ulike arrangementer. Vi vil ta for oss både Krags tekster og viser og se nærmere på hans liv og virke som teatermann og dikter.

Amadeus

av Peter Shaffer
Premiere 17. september

Misunnelse. Talent. Kjærlighet. Svik. Drømmen om berømmelse. Amadeus er historien om siste del av Wolfgang Amadeus Mozarts korte liv, sett med komponisten og rivalen Antonio Salieris øyne. I denne produksjonen samler Kilden hele husets kompetanse på én scene – 24 musikere, 9 skuespillere, 8 sangere og 4 dansere. 

Sheherazade – og ordet som varte i 1001 natt

av Sarah Camille Ramin Osmundsen og Mine Nilay Yalcin
Premiere 23. oktober

Denne familieforestillingen baserer seg på Tusen og én natten samling eventyr fra India, Persia og Midtøsten fra 800-tallet. Sheherazade er en dramatisk fortelling om en ung kvinnes overlevelse. Gjennom sin ordkunst gjør hun en dyster historie om til en fabelaktig og inspirerende fortelling. 

Dæhlin / Haven

Urpremiere 26. oktober


Denne forestillingen er et spennende møte mellom to kunstnerskapScenekunstner Maritea Dæhlin og billedkunstner Kaja Haven har begge gjort seg bemerket som sterkefremadstormende kunstnere som er toneangivende på hver sine felt.  

HORDE

av Fiksdal/Holte
Premiere 09. desember

I danseforestillingen HORDE er utøverne ni jenter fra Kristiansand i alderen 15-18 år.  Ingri Fiksdal og Solveig Styve Holte, to fremragende koreografer, vil sammen med de lokale utøverne skape denne danseforestillingen. HORDE skal vises på ulike spillesteder i det offentlige rom, alt fra foajeen i Kilden til ungdomsklubber og grendehus