Licht und Liebe går internasjonalt

Bilde av to skuespillere i spill i stykket Licht und Liebe av Susie Wang hvor en av dem ser surt på den andre

Den kritikerroste forestillingen spiller i sommer for første gang utenfor Norges grenser. Forestillingen har premiere under «Internationales Sommerfestival 2021» på Kampnagel 5. august, og spilles fem ganger de påfølgende tre dagene.

Og det er ikke hvilket som helst sted som får besøk av scenekunstkompaniet. Det verdenskjente scenehuset har siden 1982 etablert seg som Tysklands største uavhengige produksjonshus for scenekunst.

– Stor anerkjennelse

– Det er en stor anerkjennelse at forestillingen skal spilles på «Internationales Sommerfestival». Susie Wang har på kort tid etablert seg som en av de virkelig spennende scenekunstgruppene i Europa, noe som dette gjestespillet i Hamburg er et bevis på. Det er også en anerkjennelse for Kilden, at vi samarbeider med så dyktige kunstnere, sier teatersjef Valborg Frøysnes.

Nominert til IBSENprisen

Licht und Liebe hadde premiere i Kilden teater og konserthus 16. oktober 2020 og er en samproduksjon mellom Susie Wang og Kilden Teater. Dagsavisen oppsummerte forestillingen på følgende vis: «Licht und Liebe er en urpremiere fra et av Norges mest stilbevisste teaterkompanier, som i utstrakt grad kombinerer det gjenkjennelige med det uhyggelige og skjønnhet med det skammelige og frastøtende.»

Trine Falch ble nominert til Den nasjonale IBSENprisen 2021 for manuset ‘Licht und Liebe’. Forestillingen spilles på Nationaltheatret i Oslo til høsten.