«…like til Betlehem» i Kilden i 2021

Bilde av mange barn i kostymer på en scene. I bakgrunnen skinner en stjerne.

Årets store juleforestilling i Kilden teater og konserthus «…like til Betlehem» er allerede utsolgt. Nå lanseres en kjempesatsing på den kjente og kjære «…like til Betlehem» i 2021.  
 
I 35 år har Asbjørn Arntsens julemusikal «…like til Betlehem» blitt spilt på scener i Kristiansand og rundt om i Norge. I 2021 blir den for aller første gang satt opp i fullversjon i Sørlandets storstue, Kilden teater og konserthus. Det gjør Ivar Kirkhus, daglig leder i Stiftelsen Like til Betlehem, både stolt og glad. 
 
– Det har vært en drøm for oss å sette opp denne forestillingen i fullt format i Kilden, og jeg tror det er mange som vil bli veldig glade av denne nyheten, sier Kirkhus.  

Samproduksjon

Forestillingen blir en samproduksjon mellom nevnte stiftelse, Kilden Teater og Kilden Kultur. Leder av Kilden Kultur, Daniel Stamnes, er glad for å kunne invitere inn en produksjon som har betydd så mye for fire generasjoner Sørlendinger, og har stor tro på at dette vil bli godt tatt imot av publikum.  
 
– Selv er jeg ikke fra Kristiansandsregionen, men det tok ikke så lang tid før jeg skjønte at det fantes en julemusikal her, som utrolig mange setter stor pris på. Derfor føles det veldig fint å kunne tilby akkurat denne forestillingen til lokalbefolkningen, og det skulle heller ikke forundre meg om det kommer folk langveis fra for å oppleve dette sammen med oss, sier Stamnes.

Bilde av to menn som smiler. I bakgrunnen står et pyntet juletre.
Daniel Stamnes, leder av Kilden Kultur og Ivar Kirkhus, daglig leder i Stiftelsen Like til Betlehem.

Fra juleavslutning til musikal

«…like til Betlehem» startet som en enkel juleavslutning på Lovisenlund skole i 1985, og har utviklet seg til å bli en helaftens musikalforestilling som har blitt en publikumsfavoritt på Sørlandet. Den involverer barneskuespillere, ungdomsskuespillere, solister, profesjonelle sangere, dansere og et orkester. Sammen skaper de en storstilt førjulsopplevelse for hele familien.  
 
Tekst: Kjetil Nordhus
Foto: Kristin Søvik (fra oppsetningen i 2009)