Lokale krefter med ny og spennende scenekunst

I løpet av de neste par ukene kan publikum se ny og spennende scenekunst fremført av unge og fremadstormende talenter her i Kilden i regi av Kilden Kultur. 

Looking Glass

Allerede 19. januar vises den spektakulære danseforestillingen Looking Glass på scenen i multisalen hvor man utforsker tematikk knyttet til identitet, egenverdi og ungdommens usikkerheter.

I forestillingen blir publikum presentert for engasjerende visuelle uttrykk og følelsesladet dans. Et nytt og kanskje overraskende element er bruken av en lokal dansekunstner i forestillingen. Danseren tar del i en tre timers workshop før sceneprøve og generalprøve – så er det rett på scenen! I Kristiansand er det dansekunstner Irene Ingebretsen som blir det lokale bidraget.

Helix den hengende hagen

Bak sanseforestillingen «Helix den hengende hagen» står det kristiansandsbaserte kunstnerkollektivet Spektra. Publikum i alderen 2 – 10år (og deres familier) inviteres inn i en altoppslukende sanseopplevelse som er svært visuell, for publikum med synshemninger er det mulig å få utdelt headset med et lydtillegg med mer tekst og fortelling. Det settes også opp en egen tilrettelagt forestilling med ekstra stor takhøyde for de som har behov for å være seg selv, med alle sine lyder, bevegelser og reaksjoner.

Hvem drepte faren min

Forestillingen Hvem drepte faren min er en eksplosiv monolog skrevet av Edouard Louis om klasseforskjeller i samfunnet. Agder Nye Teater står bak sceneversjonen som spilles i Kilden hvor teater og dans blandes sammen.

På grunn av sønnens legning har far og sønn mistet kontakten, i forestillingen vil sønnen gjøre det han kan for å forstå, og forsvare, sin egen far. I denne brennaktuelle forestillingen står blant annet Olav Waastad fra Nationaltheateret, sist sett i NRK-suksessen «Makta», spillefilmen «Konvoi» og som stasjonsmester Flagge i «Den første julen i Skomakergata».

Magnus Sparsaas står for regi, scenografi og koreografi, i tillegg til å ha en rolle på scenen.

Looking Glass

NÅR

19. jan kl. 18.00

SCENE

Multisalen

PRIS

150 – 225 ,-

VARIGHET

75 minutter

Helix den hengende hagen

NÅR

27. jan 13.00

SCENE

Multisalen

PRIS

50 ,-

VARIGHET

40 minutter

Hvem drepte faren min

NÅR

1. feb kl. 19.00

SCENE

Multisalen

PRIS

225 – 295 ,-

VARIGHET

75 minutter uten pause