Lovord til Kirsebærhaven

Mann på scene

Kirsebærhaven fikk bare gjennomført to kvelder, før korona-restriksjoner satte en stopper for forestillingen. Likevel rakk flere av landets fremste teaterkritikere å få med seg klassikeren.

Dramaturg ved Kilden Teater, Endre Sannes Hadland, er stolt av oppsetningen, men også forståelig lei seg for at den kun ble spilt to ganger for publikum. 

– Vi er takknemlige og stolte for de tilbakemeldingene vi har fått på forestillingen, og opplever at skuffelsen over avlysningen bare blir sterkere når man ser dem i lys av de gode tilbakemeldingene vi har fått, sier Sannes Hadland.

Gode anmeldelser

Dag og Tid var av de få mediene som fikk med seg stykket. Anmelder Bent Kvalvik skriver «Ein fester seg fort ved den einsamt småpludrande Gajev, yndig framstilt av Håkon Moe, Ulla Marie Brochs introvert eksotiske Charlotta og Dagfinn Tutturens idealistiske student Trofimov. […] Inntrykk gjer óg Giert Werring som den gamle lakeien Firs, særskilt i den fjetrande sluttscena.»

Også anmelder Andreas Wiese i scenekunst.no leverte en strålende anmeldelse av stykket, og mener at Det er dyktig gjort, dette er en svært ambisiøs satsing fra teatret og den leverer.”

Korona-restriksjoner

Kirsebærhaven av den russiske dramatikeren Anton Tsjekhov er en av teaterhistoriens store klassikere. I Kilden Teater ble den regissert av franske Laurent Chétouane og Sanna Dembowsky på kostymedesign.

Forestillingen skulle egentlig vært spilt fra 26. februar til 26. mars, men ble på grunn av korona-restriksjoner bare gjennomført 26. og 27. februar. Det betyr at flere hundre publikummere mistet muligheten til å oppleve klassikeren. Kilden ser på mulighetene for å få gjenoppta forestillingen.

Sterk versjon

– Stykket utviklet seg til å bli en sterk versjon av Tsjekhovs mesterverk under ledelse av nevnte Chétouane. Hans tolkning av denne klassikeren viser hvorfor han anses blant de fremste teaterregissørene i Europa. Forhåpentligvis kan vi gi Kirsebærhaven et videre liv på et senere tidspunkt, sier Sannes Hadland.