Mer enn 10.000 så Heimanifrå!

Fire skuespillere i Heimanfrå

8574 publikummere løste billett til de ordinære forestillingene, som ble spilt i perioden 4. februar til 1. april. I tillegg hadde Kilden Teater besøk av 1582 elever gjennom Den Kulturelle Skolesekken.

– Dette er fantastiske tall i en periode det virkelig ikke har vært enkelt å selge billetter, sier kommunikasjonsrådgiver i Kilden teater og konserthus, Kjetil Nordhus.

Bred appell

Heimanifrå – På høge hæle i Junaiten av Rune Belsvik hadde premiere like etter at regjeringen åpnet for flere enn maksimalt 200 publikummere på innendørsarrangementer.

– Vi vet at mange kulturarrangører rundt i Norge har slitt med å få publikum tilbake i salene, og jeg tror vi har vært heldige med at vi har presentert et teaterstykke med så til de grader bred appell i regionen, sier Nordhus, og sier at selv om det ikke foreligger noen statistikk på det foreløpig, sitter Kilden igjen med et inntrykk at det var mange publikummere fra byer og bygder rundt om i Agder.

Bussturer

I samarbeid med Norsk Tur satte Kilden opp bussturer for å frakte publikum inn til Kristiansand fra både Lista, Kvinesdal, Eiken og Stavanger.

–   Det var veldig hyggelig å ta imot publikum også på den måten. Responsen var veldig godt rundt i regionen, og det kan tenkes at vi vil se på muligheten for å gjøre noe lignende også i fremtiden, sier Nordhus.

Heimanifrå var i tillegg noe så uvanlig som nyskrevet, norsk dramatikk presentert på en hovedscene. Forestillingen ble et storslått musikkteater om kjærlighet, drømmer og en ny verden, med åtte skuespillere, fire musikere og countrylegenden Bjøro Håland på scenen.  

Bilde: Nico Hagen